Soylu Uğurlu, Taşhan, Pınaraltı, Darılı ve Örtülü’de

Ak Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Of’un Uğurlu, Taşhanpazarı, Pınaraltı, Darılı ve Örtülü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Soylu Uğurlu, Taşhan, Pınaraltı, Darılı ve Örtülü’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Of’un Uğurlu, Taşhanpazarı, Pınaraltı, Darılı ve Örtülü Mahallelerini ziyaret etti.


Soylu, ziyaretler kapsamında Of’un Uğurlu Mahallesi’nde öğle namazını müteakip kılınan Dursun Atagün’ün cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından Mehmet Rüştü Aşıkkutlu’nun türbesini ziyaret ederek dua eden Soylu, daha sonra ise çay ocağında vatandaşlarla sohbet ederek, istek ve taleplerini aldı.

 

Soylu Uğurlu ziyaretinin ardından Taşhanpazarı’nda esnafı ziyaret etti ve çay ocaklarında vatandaşlarla sohbet etti. Soylu daha sonra Pınaraltı, Darılı ve Örtülü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla hasbihal oldu.

 

Soylu’ya Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili adayı Erdem Sürmen de eşlik etti.

 

Soylu, ziyareti esnasında Anadolu Ajansına Türkiye Gündemini de değerlendirdi. Türkiye’nin önemli bir seçim geçirdiğini belirten Soylu, demokrasinin bir kullan at rejimi olmadığını belirtti.

 

DEMOKRASİYİ TRUVA ATI OLARAK KULLANIYORLAR

Soylu, ”Demokrasi kadifelere sarılmış bir inci gibidir. İstismara gelmez ve kullan at rejimi değildir. Kendisi konusunda eğer bir istismar olmuşsa bunu da çok yakın bir süreç içerisinde deşifre eder ve ortaya koyar. Çünkü demokrasi milletin kendisini muhafaza edebileceği, anlatabileceği, otoriteler karşısında ezilmeyeceği, masada kendi kişisel haklarını, insan olmaktan kaynaklanan erdemlerini ortaya koyabilecek en önemli sistemlerden bir tanesidir” diye konuştu.

 

Türkiye’nin önemli adımlar attığını anlatan Soylu, şöyle devam etti: ”Bunların her birisini birlikte yaşadık ve gördük ama anlaşılıyor ki gerek içeriden ve dışarıdan bu milletimizi millet yapan ve zenginliğimizi oluşturan unsurları, bir zenginlik unsuru değil bir ihtilaf unsuru olarak kullanmak isteyenler gene boş durmadılar. Bu planlamaları yapanlar aslında samimiyetle birlik ve kardeşlik sürecinin yürütüldüğünü görüyorlardı. Bu planları yapanlar yine çok uzun zamandan beri insanların derdine merhem olabilecek bir sürecin yürütüldüğünü de görüyorlardı. Yıllardır bu ülkenin bir takım sorunlarına, derdine merhem olabilecek bu süreci baltalamaya çalışanlar demokrasiyi bir truva atı olarak kullanmışlardır. Türkiye’nin 21. asırda atmış olduğu bu cesur, demokratik adımları maalesef engellemek için bu ülkenin kardeşliğini, kardeşliğinden elde edeceği ekonomik gelişmeyi ve güçlenmeyi engelleyebilmek için demokrasiyi truva atı olarak kullanmışlardır. Demokrasinin altın bir kuralı var. Çirkin emelleri için kendisini truva atı olarak görenleri affetmez ve bu konuda kendi değerlendirmesini, bir daha silmemek üzerine oraya koyar ve tarihe de not düşer” dedi.

 

13 YILLIK TEK BAŞINA İKTİDARIN ÖNEMİ

Tek başına iktidarın önemine de değinen Soylu, “Şimdi çok daha rahat anlıyoruz ki geçtiğimiz 13 yılda Türkiye’nin en büyük diğer ülkelere göre görece üstünlüğü tek başına iktidardır” dedi. Türkiye açısından elbette ki bunun olmaması muhakkak eksiklik ortaya koyar ama siyasi partilerin, heyetlerin temel görevi bunu en aza indirip, yine milletimizin bundan istifade edebilmesini sağlayabilmektir. İşin başında ortaya koyduğumuz irade ile bugünkü irade arasında hiçbir fark yoktur. Yine bu iradeyi şekillendiren milletimizin talimatıdır. Milletimizin talimatı dışında bir talimatla hareket etme şansımızda, böyle bir eylem planımızda mümkün değildir. Gerek siyasi partilere yaptığımız ziyaretler, gerek hükümet kurma görüşmeleri konusunda ortaya koyduğumuz adımlar, bizim irademizin bir tecellisi olarak ortada durmaktadır. Medya üzerinden bu konudaki samimiyetimizin sorgulanması benim kanaatime göre bir kurgudur.”

 

TÜRKİYE BU TUZAĞA EN ZAYIF ANINDA BİLE DÜŞMEDİ

Soylu, son günlerde gerçekleşen operasyonlara ilişkin ”Suruç’ta bir katliam yaşandı. Devleti yönetenler, sizin ve bizim en temel korkularımızdan birisi sivillere yapılacak saldırıdır. Bu bir devletin en zayıf noktasıdır. Aynı düşünceye sahip olmayabilirsin, aynı düşünceyi paylaşmayabilirsin ama bir canın ortadan kaldırılması, bir devletin ve bireyin en temel korkularından bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin uzun zamandır etrafındaki coğrafyalarda yaşanan bir kısım olaylarla bir araya getirilmek istendiğini savunan Soylu; ”Ortadoğudaki istikrarsızlığı Türkiye’ye sızdırmaya çalışıyorlar ve Türkiye’yi istikrarsızlığın bir coğrafyası haline getirmeye çalışıyorlar. Bunun içeriden, dışarıdan kurgucuları söz konusudur ve bu devam ediyor. Buradaki en önemli meselelerden bir tanesi uzun zamandır Türkiye’yi DAEŞ’le aynı fotoğraf karesi içine yerleştirmeye çalışıyorlar. Buradaki fotoğraftaki amaçları Türkiye’nin demokratik, siyasal ve istikrar meşruiyetini ortadan kaldırmaktır ve Türkiye’nin son 13 yıldır elde ettiği gücü, tasnif etmektir.”

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24