Solaklı Fen Lisesi Ecdadının izinde

Solaklı Fen Lisesi’nden bir grup öğrenci, “Solaklı Fen Lisesi Ecdadının İzinde” sloganıyla Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un önemli tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ettiler.

Solaklı Fen Lisesi Ecdadının izinde

Of’un başarılarıyla her geçen gün isminden söz ettiren okulu Solaklı Fen Lisesi sadece akademik başarıya değil sosyal ve kültürel başarıya da önem veriyor.

 

Bu kapsamda okul idaresi tarafından “Solaklı Fen Lisesi Ecdadının İzinde” sloganıyla düzenlenen gezide bir grup öğrenci ülkemizin önemli tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

 

Bursa, Çanakkale, İstanbul illerini kapsayan gezide öğrenciler tarihi ve kültürel alanları ziyaret ederek dolu dolu gezi programı yaşadılar. Ziyaret özel bir tur şirketi ile 30 öğrenci, 7 öğretmen ve yardımcı personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Yolculuğa çıkan öğrencileri okullarından otobüslerine Of İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir yolcu ederek hayırlı yolculuklar diledi.

 

Of’tan otobüsle yola çıkan Solaklı Fen Lisesi öğrencileri ilk durakları Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa oldu. Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezen öğrenciler akşam Çanakkale’ye geçtiler. Geceyi Çanakkale’de geçiren öğrenciler sabah kahvaltısından sonra Çanakkale gezilerine başladılar. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı şehitlik alanını gezen öğrenciler burada duygusal anlar yaşadılar. Şehitlik gezisinin ardından akşam kalacakları otele dönen öğrenciler gece dinlendikten sonra sabah kahvaltısının ardından Çanakkale’de gezilmesi gereken yerleri gezdikten sonra İstanbul’a hareket ettiler.

 

Bayraktar’dan öğrencilere öğle yemeği sürprizi

İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezmeye başlayan Solaklı Fen Lisesi öğrenci kafilesi günün yorgunluğunu geçirmek için otellerine dinlenmeye çekildiler. Ertesi gün  Sabah kahvaltı ile İstanbul programlarına devam ettiler. İstanbul ziyaretlerine devam eden öğrencilere Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan sürpriz geldi. Solaklı Fen Lisesinin yapında ve yaşatılmasında büyük gayreti olan Erdoğan Bayraktar öğrencilere öğlen yemeği ikramında bulundu. Yemekte öğrencilerle tek tek ilgilenen Bayraktar öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, başarılar dileyerek, onları uğurladı. Yemek sonrası Boğaz turu yapan öğrenciler gezilerini tamamladılar. Öğrenciler İstanbul’dan ayrılarak gezilerini tamamlayarak okullarına döndüler.

 

Eğitimin sadece okulda değil her yerde olabileceğini ifade eden Okul Müdürü Osman Hamzaçebi “Öğrencilerimize Ecdadımızın ne kadar büyük fedakârlıklar yaptıklarını yerlerinde görmeleri sağlamak ve atalarının ortaya koydukları muhteşem eserleri tanıtmak, ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini göstermek için böyle bir gezi düzenledik. Eğitimin sadece okulda değil her yerde olabileceğini de canlı olarak göstermek istedik. Bu gezide öğrencilerimize sürpriz yaparak öğlen yemeğinde öğrencilerimizle birlikte olan ve onlara çeşitli hediyeler veren Çevre ve Şehircilik eski Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ğp
Ğp - 6 yıl Önce

Geleçeğimiz acısından geçmişi bilmek vede anlamak çok çok önemli.Gezide kahvaltılardan söz edildide herhalde riya olmasın diye toplu kılınan sabah namazlarından söz edilmedi

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24