Prof. Köktaş Serince’de İmam Hatip öğrencileriyle buluştu

RTEÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Köktaş doğduğu mahalle olan Serince’de Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Prof. Köktaş Serince’de İmam Hatip öğrencileriyle buluştu

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Köktaş doğduğu mahalle olan Of’un Serince mahallesinde bulunan Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen konferansta öğrencilerle buluştu.

 

Prof. Dr. Yavuz Köktaş konuşmasında; “Değerler Eğitimi ve İmam Hatip şuuru birbirini tamamlayan unsurlar olarak görülebilir. Hz. Peygamber (sav) Efendimizin çocuklarla olan münasebetleri bugünkü anne, baba ve öğretmenlere örnek olmalıdır. Müslüman toplumun sorunlarıyla ilgilenmelidir. Bu konuda Peygamberimizi örnek almalıyız. Öyle bir Peygamber ki çocukları önemseyen, onlarla oyunlar oynayan, serçesi ölünce üzülen çocukla üzülen ona taziye giden bir peygamber. Biz yetişkinler için ise; dik durmasını bilen, davasına, Allah'ın emirlerini eğmeden bükmeden yaşayan ve anlatan örnek bir Peygamber. İnsanlara tepeden bakmayan, tevazu abidesi, bütün güzellikleri kendinde toplayan örnek insandır Hz. Peygamber. Onu hayatımıza örnek alırsak ne yanılırız ne de üzülürüz” diye konuştu.

 

Prof. Köktaş’a teşekkür eden Okul Müdürü Ali Cerrah; “Davetimizi kırmayarak bizleri onurlandıran, mahallemizin yetiştirmiş olduğu değerli hocamızın öğrencilerimizle buluşmasından son drece mutlu olduk. İnanıyorum ki öğrencilerimiz Prof. Dr. Yavuz Köktaş hocamızı kendilerine örnek alacaklar. Yapmış oldukları güzel sohbetten dolayı ben çok istifade ettim. Eninim ki öğrencilerimiz de etmiştir. Kendilerine şahsım, öğrencilerim ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah daha kendileriyle nice programlarda buluşmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24