Prof. Dr. İrfan Acar Of Teknoloji Fakültesi dekanlığına atandı

Of Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Vekili Oflu hemşerimiz Prof. Dr. İrfan Acar, fakültenin dekanlığına atandı.

Prof. Dr. İrfan Acar Of Teknoloji Fakültesi dekanlığına atandı

Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığına fakültede Öğretim Üyesi ve Dekan Vekili olarak görev yapan Oflu hemşerimiz Prof. Dr. İrfan Acar atandı.

 

20 Temmuz 2016 tarihinde YÖK tarafından tüm fakültelerin dekanlarının istifasının istenmesinin ardından OF Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci de görevinden istifa etmişti.

 

Prof. Birinci’nin istifasının ardından Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. İrfan Acar, Dekan Vekili olarak görevlendirilmişti. Yaklaşık İki yıldır vekil olarak görev yapan Prof. Acar, Dekanlığa asaleten atandı.

 

Of Teknoloji Fakültesi’nin Of’a çok şey kattığını ve her geçen gün çok daha faydalı olacağını ifade eden Dekan Acar, amaçlarının dünya çapında marka olan Of’un eğitim alanında da marka haline gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

 

Of İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşları olan Prof. İrfan Acar’ı makamında ziyaret eden Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Acar’a yeni görevinde başarılar dilediler.

 

Prof. Dr. İrfan Acar Kimdir?

1978 yılında Of’ta doğan Acar; ilk, orta ve lise tahsilini Of’ta tamamladı. Of İmam Hatip Lisesi Mezunu olan Acar, 1999 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Kimya bölümünden mezun oldu. 2002 Yılında Yüksek Lisansını, 2009 yılında Doktora Eğitimini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda 12 yıl öğretmenlik yaptı. 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. Olarak göreve başladı. 2012 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör unvanlarını aldı. Of Teknoloji Fakültesi bünyesinde Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uluslararası Dergilerde yayınlanan birçok makalesi ve bu makalelere yapılmış çok sayıda atıf bulunmaktadır. Birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24