Prof. Dr. Göktaş mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Göktaş, mezun olduğu Of Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. Göktaş mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu
Of Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Değerler Eğitimi adı altında düzenlenen “Kariyer Günleri” konferansında okulun eski mezunlarından olan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Göktaş, öğrencilerle buluştu.

 

Fiziksel alt yapıların eksik olduğu binalarda eğitim gördük

İnsanın kendi okuduğu okulda konuşmasının hem güzel hem de heyecan verici olduğunu ifade eden Prof. Göktaş; “Güzel bir duygu yaşıyorum. İnsanın kendi okuduğu okulda konuşması hem güzel hem de heyecan verici bir duygudur. Dün bizler fiziksel alt yapıların eksik olduğu binalarda eğitim gördük. Allaha şükürler olsun ki sizler fiziksel olarak mükemmel denecek binaya sahipsiniz. Gençliğimizin fikirsel alt yapısını inşa etmek gerekir. Bunu başaramazsak kaybetmeye mahkumuz” dedi.

 

 8-5 mesai anlayışı Müslümanın anlayışı olamaz

8- 5 mesai anlayışının Müslüman’ın anlayışı olamayacağını ifade eden z Prof. Göktaş; “Müslümanlar olarak heyecanımız kaybetmiş durumdayız. 8- 5 mesai anlayışı Müslüman’ın anlayışı olamaz. Kitap okuma konusunda da ciddi sorunlarımız var. Temel kaynakları zaten okumalıyız. Ondan fazlasını okumalıyız. İki günü eşit olan ziyandadır anlayışıyla her gün daha iyisini yapmak zorundayız. Başka bir sorun da ibadetlerimizdeki hassasiyet sorunudur. Müslümanlık namazla başlıyor, namazla Müslümanlık bitmiyor. Namaz ve adalet at başı gitmelidir. Peygamberin(sav) dindeki otoritesini tartışmaya açmak çok sakıncalı bir durumdur. Peygambere dindeki otoriteyi Allah vermiştir. Sünneti anlama ve yaşama sorunumuz var. Peygamberimizi seviyoruz demek onun yolundan gitmek demektir. Tüm bu problemleri aşmanın yolu samimi olmaktır. Zamanınızı boşa harcamayın. Sonra çok pişman olursunuz” diye konuştu

 

Prof. Göktaş’a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir; “Değerli hocamızın bu güzel konferansından şahsım olarak çok istifade ettim. Eminim ki öğrencilerimiz aynı şekilde istifade etmiştir. Her şeyin bir zekâtı var. O da bize inşallah ilminin zekâtının gereğini vermiş oldu. Kendilerine teşekkür ediyor, ileri ki zamanda inşallah tekrar kendilerini ağırlamak isteriz” ifadelerini kullandı.

 

Program sonunda Müdür Bedir tarafından günün anısına Prof. Dr. Yavuz Göktaş’a Kâbe maketi hediye edildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24