Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Diyanet İşleri Başkanı olacak mı ?

KTÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun adının Diyanet İşleri Başkanlığı için anılması Of’un Uğurlu Mahallesi’nde ve Of’ta sevinçle karşılandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun adının Diyanet İşleri Başkanlığı için geçmesi, Aşıkkutlu’nun doğduğu köy olan Of’un Uğurlu Mahallesi’nde ve Of’ta sevinç ve heyecanla karşılandı.

 

Haberin sosyal medyada ve basında yer almasının ardından büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden komşu ve akrabaları, Aşıkkutlu’nun hem bilgi ve deneyimi hem de Of’un yetiştirdiği önemli din alimlerinden Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hocaefendinin yeğeni olması nedeniyle çok isabetli bir karar olacağını belirttiler.

 

AA Muhabirine açıklama yapan Of Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden emekli Ali Murat, Prof. Aşıkkutlu’nun  Aşıkkutlu Hocaefendinin abisinin torunu olduğunu ve Aşıkkutlu Hocaefendinin yanında yetiştiğini belirterek; “Emin hoca Aşıkkutlu Hocaefendinin ahlakıyla yetişmiştir. Hafızlığını hocaefendinin yanında yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı için en liyakatli kişidir” dedi.

 

Prof. Aşıkkutlu’ya son derece güvendiklerini belirten Mahalle sakinlerinden Avni Aytaş; “Gerek Emin hocanın Aşıkkutlu Hocaefendinin torunu olması nedeniyle bu işi başaracağına inanıyoruz. İnşallah diyanet de hükümet de devlet de kendisine güvenir ve bu özel görevi kendisine verirler” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

TABİKİ BÖYLE BİR GÖREVE OFLU HEMŞERİMİZİN ATANMASI OFLU OLARAK GURUR DUYARIZ.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24