Ortaokul Öğrencileri Efendimizin İzinde

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) bu yıl ortaokullar düzeyinde dördüncüsünü düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi Yarışması büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ortaokul Öğrencileri Efendimizin İzinde

Sevgili Peygamber Efendimizin(s.a.v.) Hayatını konu alan ödüllü "Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyeri Nebi Yarışması" ülke genelinde olduğu gibi Of İlçesinde de 10 Okulda gerçekleştirildi.

 

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye’nin 81 ilinde aynı zamanda gerçekleştirilen sınava ortaokul öğrencileri Of İlçesinde yoğun ilgi gösterdi.

Yazar Mustafa Soykök’ün ‘En Sevgili’ isimli kitabını okuyan öğrencilere bu kitaptan 60 soru soruldu.


Of İlçesinde yaklaşık 500 öğrenci sınava girmek için müracaat etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Aynı zamanda ödüllerin erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılacak.

 

Of İlçesinde birinciye 300 TL, ikinciye 250 TL, üçüncüye 200 TL, dördüncüye 150 ve beşinciye 100 TL ödül verilecek.

 

Anadolu Gençlik Derneği Of Şube Başkanı Hasan İnan sınavla ilgili yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizi İnsanlığa örnek olan Sevgili Peygamberimizle(s.a.v.) buluşturma adına, Efendimizin izini takip etme adına bu sınavı düzenliyoruz. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde sınavımız yapılıyor. Of İlçemizde 328 öğrencimiz sınava müracaat etti. Gençlerimizin ilgisi ve alakası çok güzel. Peygamberimize olan bu sevgi ve muhabbetten dolayı şükrediyoruz. Genel merkezimiz tarafından derece yapanlara ödüller verecek ancak biz de Of İlçemizde küçük bir katkı olsun diye ödüller vereceğiz. Bu sınavın kaybedeni olmayacak. Bu sınava giren her öğrencimiz kazanmıştır” diye konuştu. 

 

Yarışmanın sonuçları 12 Mayıs'ta www.efendimizinizinde.com adresinden açıklanacak.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24