Ortaöğretim Tercih Komisyonları görevde

Bu yıl uygulamaya konan LGS’nin ardından okullara yerleştirme işlemlerinde veli ve öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulan “Tercih Danışmanlığı Komisyonları” okullarda görevlerine başladı.

Ortaöğretim Tercih Komisyonları görevde

Liselere Giriş Sınavı (LGS) heyecanı yaşayan veli ve öğrencileri, sonuçların açıklanmasının ardından bu kez de yerleşme heyecanı sardı.

 

Bu yıl ilk kez uygulamaya konacak olan yöntemle liselere yerleştirmeler iki şekilde yapılacak. Bazı okullar Sınav son uçlarına göre öğrenci alırken diğer okullar ise adrese dayalı sistemle öğrenci alacaklar.

 

Öğrencileri ve velilerini yeni sistemle ilgili olarak bilgilendirmek amacıyla okullarda Tercih Danışmanlığı Komisyonları kuruldu.

 

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of merkezde bulunan; Ali Yeşilyurt Ortaokulu, Miktat Sarıalioğlu Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulundaki Tercih Danışmanlığı Komisyonlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Müdür İdris Kabahasanoğlu komisyon üyelerine, “Yeni bir sistemin ilk uygulamasını yapıyoruz. Öncelikli olarak ben bu sistemin eskisine göre ülkemiz ve çocuklarımız için daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu sistemden velilerimizi ve öğrencilerimizi en iyi şekilde bilgilendirip tercih yapmalarına yardımcı olmalıyız. İlçemizin öğrenci sayısı ve okul çeşitliliği bakımından bu sistem nedeniyle bir mağduriyet yaşanmayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz adreslerine en yakın okula giderek hem ailelerinden ayrılmamış olacaklar hem de tüm okulların başarısı kademeli olarak artacaktır. Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında önemli görevler yapıyorsunuz sizlere çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Öğrencilerimize de yerleşecekleri okullarda başarılar diliyor, Allah yollarını açık etsin” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Birinci tercih dönemi 2- 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24