Öğrenci Meclisi’nden Doğu Türkistan mesajı

Of İlçe Öğrenci Meclisi, Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türklerine yapılan soykırıma dikkat çekmek ve onların yanlarında olduklarını belirtmek amacıyla “Doğu TÜRKİSTAN Yalnız değil” konulu program düzenledi.

Öğrenci Meclisi’nden Doğu Türkistan mesajı

Of İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı öğrencileri Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türklerine karşı yaptıkları soykırıma dikkat çekmek amacıyla “Doğu TÜRKİSTAN Yalnız değil” konulu bir program düzenledi.

 

Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesinde düzenlenen programa Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler katıldı. 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Of Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Yüksel; “Sözde Özerklik adında yıllardır süren Ata yurdumuz Doğu Türkistan’daki zulmü kınıyor, zulüm adında şehadet şerbetini içen soydaş kardeşlerimize rahmet diliyorum. Kudüs, Arakan, Suriye, Filistin, Doğu Türkistan’daki zulümlere sessiz mi kalacağız en azından imanımızın en aciz noktası olan sesimizle ey Çin, ey Amerika, ey Sömürgeci İngiliz zulüm yaptığınız yerlerden defolun diyemezsek bu sefer ebabil kuşları bizleri taşlayacaktır. Ne Güzel söylemiş Cennet Mekan Muhsin Yazıcıoğlu, Ben Türküm; Türk esir, devletsiz, bayraksız, ezansız, hürriyetsiz olmaz. Türk’ün tarih sahnesine çıktığı andan itibaren Haçlılar ile savaşı bitmemiştir, bitmeyecek.  Ali İmran suresi 139.ayet’te Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir diyor… Muzaffer Olan Türk Ordusu Zafer İse İslam’ın olacaktır” diyerek duygularını ifade etti.

 

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okudu. Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü anlatan video gösterimi yapıldı.

 

Video gösteriminden sonra Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesi öğrencileri Doğu Türkistan’da Çin zulmünü anlatan bir oyun sergilediler.

 

Oyunun akabinde Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu birere selamlama konuşması yaptılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24