Of’un Kurtuluşunun 101. yılı kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy MTA Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Of’un Kurtuluşunun 101. yılı kutlandı
Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen resmi törenle kutlandı.

 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıt’ına çelenklerin sunumuyla başlayan tören, Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam etti.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptı.

 

Milli şuur ve kahramanlık ateşimiz hiç sönmedi

Milli Mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan Kurtuluş Meşalesi’nin 28 Şubat 1918’de Of’u da aydınlattığını belirten Başkan Sarıalioğlu; “Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen onların canlarından aziz bilip, şahadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü şekilde bırakmaktır. Ağır bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Of’un tarihsel güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanlarıyla, insana saygılı kent yönetimiyle çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak bu kurtuluş günlerimizin temel amacıdır. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü Türkiye Cumhuriyeti’nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Tarihin hiçbir döneminde asla esareti kabul etme aziz milletimiz bin yıl önce de yüz yıl önce de büyük kahramanlıklar göstererek destanlar yazmıştır. En son 15 Temmuz 2016’da milli şuur ve kahramanlık duygumuzun hiç eksilmediğini ve sonsuza kadar devam edeceğini gördük. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, halkımızın huzurlu, güvenli e müreffeh bir şekilde yaşamasını sağlamak hedefimizdir. Bu birlik ve beraberlik için hayatları pahasına mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle anarken tüm Oflu hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramı kutluyorum” diye konuştu.

 

Dün Of’ta bugün Afrin’de vatan mücadelesi veriyoruz

Kaymakam Eyüp Fırat ise yaptığı konuşmada; “Sevgili gençler, kıymetli Oflu hemşerilerim, Osmanlı Devleti’nin kurucularından Ertuğrul Beyin oğlu Dündar Bey, 700 sene önce biz çadırımızı yırtıcı hayvanların uğrak yerine kurduk. Yaşamak istiyorsak ya bu çadırı buradan sökeceğiz, ya da bir ömür elde kılıç silah tutacağız demiştir. Tarih Dündar Beyi haklı çıkarmıştır. Varna’da Kosova’da, Çanakkale’de hep mücadele ede ede zaferler kazandık.101 sene önce dedelerimiz Of’ta canlarını feda ederek şehit oldular. Bugün Afrin’de, Güneydoğuda vatan mücadelesi verilerek şehit oluyorlar. 101 yıl önce devlet zor zamanlar yaşayınca millet devletinin yanında yer aldı ve destansı mücadele ortaya koydular. Ayağımızı bastığımız bu toprakları göğüslerini siper ederek bizlere vatan olarak bırakan ecdadımıza rahmetler diliyorum. Dedelerimize layık olmak dileğiyle Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

Programda Of’un Emekli Vaizi ve Yazar Kadir Sevencan Of’un Kurtuluş savaşı konulu sunum yaptı.

 

Of Muhtarlar Derneği Başkanı Şair Tahir Temel Bulut’un kahramanlık şiirleri okuduğu programda öğrenciler tarafından da şiirler okundu. HMB Ulusoy MTA Lisesi öğrencileri, dinleyenlere müzik ziyafeti sunarken, Eskipazar Ortaokulu öğrencileri tarafından da halk oyunları gösterisi yapıldı.

 

Halk oyunları gösterisinin ardından resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninden sonra çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

 

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun yanı sıra Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Fabrika ve Banka Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24