Of’ta liseli gençler peygamberimizin hayatını öğreniyor

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Of Müftülüğü arasında düzenlenen işbirliği ile liseli öğrencilere yönelik olarak Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Hayatı konulu sınav düzenlendi.

Of’ta liseli gençler peygamberimizin hayatını öğreniyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile okullarda Değerler Eğitimi kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor.

 

Bu kapsamda Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Of Müftülüğü arasında liseli öğrencilere yönelik Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Hayatı konulu sınav düzenlendi.

 

Sınav öncesi okullarda İrfan Yücel’in yazdığı “Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Hayatı konulu kitabı Kasım ayında dağıtılmış öğrenciler de okudukları kitaptan 80 soru üzerinde sınava tabi tutuldular.

 

Sınav Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda yapılan 18 salonda yapılan sınava 352 öğrenci katıldı. 80 dakika süren sınav sonunda birinci olana tam altın, ikinci olana yarım altın, üçüncü olana çeyrek altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca her okul birincisine de birer çeyrek altın verilecek. Ödüller Of Müftülüğü tarafından karşılanacak.

 

Sınava giren öğrencileri sınav öncesi ziyaret edip başarılar dileyen Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, “Bu proje gerçekten çok güzel ve anlamlı bir projedir. Katılımlarınız nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. Bu sınava katılmakla zaten hepiniz birinci oldunuz. Çünkü böyle anlamlı ve güzel projede Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) hayatını öğrendiniz ve şimdi sınava katılıyorsunuz. Ayrıca müftülüğümüze, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize projeye verdikleri destekleri nedeniyle de teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda da bu sınav yapılır ve geleneksel hale getirilir. Bundan sonra da bu tür projelere desteğimiz devam edecek.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu da yaptığı kısa değerlendirmede, “Bizler toplumumuzun ihtiyaçlarına uygun olarak milli ve manevi değerlerimizi onlara tanıtma ve anlatmayı çok önemsiyoruz. Bu bakımdan bu projeyi çok anlamlı ve faydalı buluyorum. Hem Milli Eğitim camiamıza hem de Din Görevlileri mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.

 

Sınav sonuçları 16 Ocak’ta açıklanacak. Kazanan öğrenciler için ödül töreni düzenlenecek. Projenin koordinatörlüğü Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, Of Müftülüğü Din Görevlilerinden Yasin Albayrak ve Vahap Vahapoğlu tarafından yürütüldü.

  

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24