Of’ta kaybolan tosun bir ay sonra bulundu

Of’un Saraçlı Mahallesinde otlatmak amacıyla araziye çıkartılan ve bu esnada kaybolan çapkın isimli tosun bir ay sonra bulundu.

Of’ta kaybolan tosun bir ay sonra bulundu

Of’un Saraçlı Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Dursun Aydın, kurbanlık için beslediği çapkın isimli tosunu otlatmak amacıyla araziye çıkardı. Ancak arazide otlamakta olan tosun bir anda gözden kayboldu.

 

3 Temmuz’da kaybolmuştu

Aydın ailesi yaklaşık bir hafta boyunca arazide çapkın isimli tosunu aradı. Ormanlık alana kaçtığı tahmin edilen tosundan ümidi kesen aile, aramadan vazgeçti.

 

3 Temmuz’da meydana gelen olayın üzerinden tam bir ay geçti. Olaydan haberdar olan Aydın ailesinin komşuları uzak mesafedeki çaylık alanda tosunu gördüler. Çapkın ismiyle çağrılan tosun sese kulak verince tosunun sahibine haber verdiler.

 

Sağlık kontrolünden geçirdiler

Olay yerine gelen Dursun Aydın, tosuna sarılarak hasret giderdi. Çapkın isimli tosunu aracına bindiren Aydın, veterinere götürerek sağlık kontrolünden geçirdi.

 

Bir ay boyunca arazide tek başına yaşayan tosununun biraz zayıfladığını ifade eden Dursun Aydın; “Çapkın isimli tosunumuzu otlatırken kaybettik. Tüm aramalarımıza rağmen bulamadık. Yabani hayvanlar tarafından yenilmiştir diye düşündük ve kendisinden ümidi kestik. Ama şükürler olsun tam bir ay sonra çapkını bulduk. Üzerinde yaralar olması nedeniyle hemen veterinere getrdik. Sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Şimdi onu bakıma alarak kısa sürede toparlayacağız” diye konuştu.

 

Çapkın olan adı “Adamın Dibi” olarak değiştirildi

Tosunu bugüne kadar çapkın adıyla çağırdıklarını ifade eden Dursun Aydın; “Tosunumuza çapkın adını vermiştik. Bir ay boyunca arazide tek başına kalmayı başardığı için ve sağ salim yuvasına dönmeyi başardığı için adını Adamın Dibi olarak değiştirdik” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24