Of’ta Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası nedeniyle ESDER Of Şubesi tarafından Of Atatürk Bulvarı’nda yaklaşık 600 kişiye pilav ikram edildi.

Of’ta Ahilik Haftası kutlandı

Of Atatürk Bulvarı üzerinde ESDER Of Şubesi tarafında yapılan Ahilik Haftası etkinliğinde 600 kişilik pilav ikram edildi.

 

Mehter takımının gösterisi ile başlayan etkinliğe çok sayıda esnafın yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ESDER Trabzon Şube Başkanı Muhammet Uçar, Of SGK Müdürü Ahmet Altunsoy, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yaptıkları etkinlik ile ilgili açıklama yapan ESDER Of İlçe Şubesi Başkanı Hakkı Zengin, Ahiliğin cömertlik, mertlik, yiğitlik, mürüvvet ve dik durmak manalarına geldiğini belirterek, "Arapça kardeşim manasına geldiği gibi Selçuklu Türklerinde dini ve milli birliği muhafazasında Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve Osmanlı insanının yetişmesi ve terbiyesinde büyük hizmetler gören sosyal bir teşkilattır' dedi.

 

Ahiliğin esnaflar arasında birlik ve dirliği sağladığını kaydeden Zengin; "Ahilik özellikle esnafın müşterilerine karşı dürüst olması, denetlenmesi ve eğitilmesine önem vermektir. Peygamber Efendimiz (S.A.S)'in buyurduğu gibi 'Aldatan bizden değildir' düsturu ile kaliteli mal üretmek ve en üst standartlara kavuşmak esnafın gayesi olmalıdır' diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24