Of’ta 80 hafız için icazet töreni yapıldı

Of Müftülüğü bünyesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Kur’an kurslarında eğitim alarak hafızlığını tamamlayan 80 hafız için Of’ta ilk kez toplu icazet töreni düzenlendi.

Of Müftülüğü tarafından Of Çarşıbaşı Büyü Camii’nde düzenlenen icazet töreninde Of’ta eğitim veren Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 80 hafız icazet aldı.

 

Of Müftülüğü bünyesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Kur’an Kurslarında eğitim alarak hafızlığını tamamlayan 80 hafız için Of’ta ilk kez toplu icazet töreni düzenlendi.

 

Hocaları ile birlikte Of Belediyesi önünde toplanan 80 hafız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden yürüyerek Çarşıbaşı Büyük Camiine ulaştı.

 

Burada mehter takımı tarafından sunulan marşları dinleyen vatandaşlar ve hafızlar, cemaatin tekbir sesleri eşliğinde camiye girdiler. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kurs Hocaları adına Ballıca Kur’an Kursu öğreticisi Vahap Vahapoğlu açılış konuşması yaptı. Trabzon Hafızlar Derneği Federasyonu adına Ahmet Özdemir hocanın konuşmasının ardından Of Kaymakam Vekili Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz birer selamlama konuşması yaptılar.

 

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak; “2018 yılında mezun hafızlarımızın sayısı bine ulaştı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ülke genelindeki belgeli hafız sayımız 150 bin civarındadır.  25 bine yakın Kur’an Kursumuzda 20 bini kadrolu ve 24 bini de fahri görevli olmak üzere toplam 44 bin Kur’an eğitmeni ile gençlerimize Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Son 10 yılda yaklaşık 5 milyona yakın hanım kardeşimiz de Kur’an-ı Kerim öğrendi. Kur’an-ı Kerimi öğrenme tamam. Artık Kur’an-ı anlamak ve yaşamımıza uygulamak için çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Piyalepaşa Camii İmam Hatibi İshak Danış hoca ve Nurullah Dindar hocanın Kur’an-ı kerim okuduğu programda Reisül Kurra vekili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu hocanın önderliğinde mezun olan öğrenciler tarafından da kısa süreler okundu.

 

Prof. Dr. Aşıkkutlu’nun yaptığı dua ve kılınan öğle namazının ardından İcazet töreni sona ererken Hafız olan öğrencilere Yeşilyurt Ailesi ve Albayrak Vakfı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24