Of’ta 2 bin 800 öğrenci Peygamberimiz için yarıştı

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Of Temsilciliğinin organize edilen “Gençlik O’nu okuyor” adlı siyer yarışması 2 bin 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Of’ta 2 bin 800 öğrenci Peygamberimiz için yarıştı

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tekayder Of Şubesi tarafından organize edilen; Of Belediye Başkanlığı, Of Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Peygamberimiz Hz Muhammet (sav)’in hayatının konu edinildiği Siyer konulu sınava Ortaokul, Lise ve Kuran Kursu öğrencileri katıldı.

 

Of Merkezde yer alan Anadolu Lisesi, Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu, İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu ve Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen sınav, iki oturumda gerçekleştirildi. Sabah oturumuna Lise ve Kur’an Kursu öğrencileri katılırken Öğleden sonraki oturuma ortaokul öğrencileri katıldı.

 

Sınavdaki amaçlarının Of gençliğini Efendimiz (SAV)’in hayatını okutup hayatlara hayat katmak olduğunu belirten TEKAYDER Of Temsilcisi Osman Kılıç, “Bugün sabah erken saatlerden itibaren okul yollarının, okul bahçelerinin, sınıfların Efendimizin eşsiz hayatını okuyan öğrencilerle dolduğunu gördük. Sınav esnasında velilerin tatlı bir heyecanla bahçede beklemeleri bizim beş aylık yorgunluğumuz almakla kalmadı, inşallah gelecek yıl tüm Of’u bu tatlı heyecanı yaşatacak herkesin katılabileceği bir yarışma mesajı verdi. Bu kutlu yarışmanın düzenlenmesinde ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen Of Kaymakamımız Eren Arslan, Belediye Başkanımız Murat Saral, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şaban Şahin, Şube Müdürlerimiz Adem Gündüz, İdris Kabahasanoğlu, İlçe Müftümüz Recep Onat ve Müftülük Veri Hazırlama Müdürü Ömer Faruk Çakır başta olmak üzere, sponsorlarımız, velilerimiz, öğrencilerimiz, basın mensuplarımız, kısacası O’nun uğruna, O’nun adına, O’nun yolunda atılan her adımın değerini bilen tüm Of halkına bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.

 

Eğitim Bir Sen Of İlçe Başkanı Cevdet Hacıbektaşoğlu da” TEKAYDER’in yapmış olduğu Peygamber Efendimiz ile ilgili Ortaokul, Lise bilgi yarışmasına almış olduğum bilgilere göre 3 bine yakın öğrencimiz katıldı. Bu gerçekten Of’umuz için güzel bir sayı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”diyerek duygularını ifade etti.

 

Of Belediye Başkanı Murat Saral ise,” TEKAYDER Derneğimiz öncülüğünde ilçemiz tüm okullarından öğrenciler yarışma için Efendimizin hayatını okudular ve okuduklarından elde ettikleriyle yarıştılar. İnşallah O örnek hayatı örnek alan bir gençlik en büyük temennimiz. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
erkan yazıcı
erkan yazıcı - 11 yıl Önce

umarım sınavda o saçma sapan kitaptan soru sorulmamıştır. oftaki ilgili dernekler soruları mıhakkak kontrol etsinler. peygamber efendimizin hayatı diye bazı cemaatlerin fikirlerini çocuklara aşılamaya çalışan artniyetlilere karşı uyanık olmak gerekiyor.

DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 11 yıl Önce

YARIŞMADA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

Köksal
Köksal - 11 yıl Önce

Yaklaşık iki ay boyunca evlatlarımıza EFENDİMİZ'i okuttunuz. O'nu hatırlattınız.Evlerimizde O daha çok anıldı. Malum sebep olan yapan gibidir,sizler sebep oldunuz Allahım hissenizi artırsın.Bundan dolayı; Kaymakamlığa,Müftülüğe,belediye başkanlığına,Milli eğitim müdürlüğüne ve hususu ile TEKAYDER'e minnetlerimizi sunuyoruz.

V.H.K.İ
V.H.K.İ - 11 yıl Önce

Veri Hazırlama ve Kontrol Müdürü !!!!!! vay be

Mahmut  AYAZ
Mahmut AYAZ - 11 yıl Önce

İyi bir organizasyon. Çocukların, gençlerin ve hatta velilerin peygamberimizin hayatını okumusına vesile oldu.
Kim destek vermişse Allah Razı Olsun.Burada önemli olan okumak, araştırmak ve sonunda öğrenmek.

OFLU
OFLU - 11 yıl Önce

2800 Öğrencinin peygamberimizin hayatını okuması demek bu öğrencilerin aile hayatlarında da bu süreç içinde Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) anıldığını, sohbetlere konu olduğunu ve O'nun hadisleriyle hem hal olunduğunu gösteriyor. Her bir öğrencinin ailesi en az 3 kişiden oluştuğunu varsayarsak 9400 kişi Peygamberimizi bu vesileyle yeniden hatırlamış ve O'nun hayatını öğrenmiş demektir. Bu hususta emeği geçen MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'ne, İlçe MÜFTÜLÜĞÜ'ne, BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ve Yarışmanın Sponsoru TEKAYDER'e teşekkür ederim. Hayırlı işlerde yarışmak dileğiyle...

Misafir
Misafir - 11 yıl Önce

Bu güzel yarışmayı ancak Of bu kadar güzel yapardı ve öyle de oldu. Emeği geçenlere binlerce teşekkür.... Kargalar sesi olacak ki bülbüllerin sesinin güzelliği anlaşılsın.. Vesselam....

fitnesavar
fitnesavar - 11 yıl Önce

erkan beyin beyni gerçekten sakıncalı normal bi müslüman gibi düşnemiyor.
ama olsun ebu cehiller olmasa ebu bekir'lerin kıymeti anlaşılamazdı.
bütün bu karga gürültüleri anlaşılan hiç kimeye tesir etmemiş ki 2800 öğrenci efendimizi okumuş .bir esnaf olarak sizin yanınızdayız. siz yürümenize bakın bırakın kervan yürüsün
Allah sizden razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24