Oflu Dekan Sadıkoğlu’ndan Oflu Öğrencilere hayat dersi

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu Of’ta düzenlenen etkinlikte lise öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

Oflu Dekan Sadıkoğlu’ndan Oflu Öğrencilere hayat dersi

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından 10. ve 11.sınıf öğrencilere yönelik olarak düzenlenen  “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesinin konuğu Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu oldu.

 

Konferansa; Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Başarısızlık başarıyı öğretir

Öğrencilere Gebze Teknik Üniversitesi hakkında bilgiler veren ve kendi hayatından örnekler aktaran Sadıkoğlu; “İnanın Of’ta olmak ve Oflu öğrencilere seslenmenin heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Bu heyecanımı mazur görün. Hayatın içinde her şey var. Başarı da başarısızlık da hayatın bir parçasıdır. Doğru ve samimiyet içinde yaşarsanız eninde sonunda başarılı olursunuz. Ne yapıyorsanız yapın kimseye yaranmak için değil inandığınız için yapın. Üniversite hayatını ve akademik hayatını çok sevdim. Yurt dışında hayat çok zor Doktoramı ABD’de yaptım. Oralarda yaşam dışarıdan göründüğü gibi değil. Gençler; şunu öğrendim ki başarısızlıklar başarıyı öğretiyor insana. Ne yapmamanız gerektiğini öğrenirsiniz başarısızlıklar sonunda. Böylece ne yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Problemler hayatı daha iyi anlamanızı öğretir size. Helal kazanılan hiçbir iş kötü değildir. Her işin en iyisini, en doğrusunu yapın. Sosyal olmaya, sosyal yaşamayı ihmal etmeyin. Toplumdan kopuk yaşarsanız başarılı olamazsınız. ”dedi.

 

Heyecanınızı kaybetmeyin

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; “Hocamızın dediği gibi işini iyi yapan en iyi kişidir. Heyecan ve sevginizi hiç kaybetmeyin. Hayatınızda hep sıkıntı, zorluk, başarısızlık olabilir. Ama başarıya inancınızı yitirmeyin. Ben de gençliğimde çay kestim, çay taşıdım pazarda hamallık bile yaptım. Ama yılmadım. Başarısızlıklar karşısında yılmadım” ifadelerini kullandı.

 

Gerçeklerden kopuk yaşamayalım

Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı konuşmada; “Telefon ve sosyal medya üzerindeki zaman kayıpları gerçek yaşamdan kopuşlara neden oluyor. Sanal yaşamda ve televizyonlarda özendirici olarak gösterilen yaşamın gerçek olmadığını görünce hayal kırıklıkları oluyor. Gerçek dünyanın zorlukları var her şey tozpembe değildir. Kendinizi tanımak ve ne ifade ettiğinizi bilmelisiniz. İşimizi sevgi ve muhabbetle kendimizden bir şeyler katarak yaparsak başarılı oluruz. İnsanlığa hizmet bilincinden ayrılmamalıyız. Hocamıza öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Program, Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Arslan tarafından Sadıkoğlu’na plaket verilmesi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24