Of TSO’dan 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi

Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın DOKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu ile 60 girişimciye hibe ve kredi destekli iş imkanı sunacak.

Of TSO’dan 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi

Of Ticaret ve Sanayi Odasının 2015 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile imzalanan protokol gereğince düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursuna 128 girişimci başvuru yaptı.

 

Oda bünyesinde oluşturulan kurul tarafından 128 kişi arasından kursa alınacak 60 kişi, proje bazında değerlendirilerek belirlendi ve 60 kişiye eğitim verilmeye başlandı.

 

30’ar kişilik iki ayrı grup halinde verilecek olan ve üç hafta sürecek olan eğitim, Eğitmen Yunus Emre Katrancı tarafından verilecek.

 

Eğitimin başlaması nedeniyle Of Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir tören düzenlendi. OF TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile kursiyerlerin katıldığı törende girişimci adaylarına hitap eden Başkan Saral; “Bu eğitim, içinde girişimcilik ruhu ve projesi olup da hayata geçiremeyenler için büyük fırsattır” dedi.

 

OF TSO, DOKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp sertifikalarını almaya hak kazanan girişimcilerimiz hazırlayacakları projeler sonrasında ilk etapta 30 bin TL’ye varan hibe ve 70 bin TL’ye varan sıfır faizli geri ödemeli kredilerden faydalanacağını belirten Saral; İş fikri olan herkesin önüne girişimciliği bir seçenek olarak sunmak, iş kurmayı planlı bir süreç haline getirmek, başarıyı artırmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla odamız girişimciliği desteklemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Saral, konuşmasının sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan tüm adayların eğitim sonunda sertifika alıp bilinçli birer girişimci olacağına, Of ekonomisine istihdam ve katma değer sağlayacağına inandığını belirterek tüm katılımcılara başarılar diledi.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24