Of Müftülüğü’nde Aday Personele Temel Eğitim Kursu

Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Araklı, Sürmene ve Köprübaşı’nda göreve yeni atanan diyanet personeline Of Müftülüğü bünyesinde eğitim verildi.

Of Müftülüğü’nde Aday Personele Temel Eğitim Kursu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Trabzon’un Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene İlçe Müftülükleri emrine atanan personeller için Temel Eğitim Kursu Of’ta düzenlendi.

 

Of Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen kursta ilk defa görev alan toplam 39 Aday memur katıldı. 14 bayan ve 3 erkek Kur’an Kursu Öğreticisi, 19 İmam Hatip ve 3 Müezzin Kayyım’ın katıldığı seminerde konuşan Of Müftüsü Recep Onat; “Büyük bir ailenin yeni üyeleri olarak sizler yapacağınız her çalışmanız, başaracağınız her güzellik, camiamız olarak çok önemlidir. Sizler görev yapacağınız yerlerde her zaman ön planda olmalısınız. İnsanlarımızın iyi gününde de kederli gününde de her daim yanında olmalısınız. Bir bütün olarak yaşayarak ve yaşatarak dinimizin güzelliklerini her fırsatta anlatmalısınız. Üzerinizdeki beyaz cübbeye kara leke sürülmemesi için gayretli olmalısınız. Görev hayatınızda sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

6-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 10 günlük Temel Eğitim Kursu’nda Of Müftüsü Recep Onat, Vaiz Hüseyin Güven, Vaiz Hasan Kaytaz, Şef Zülkif Başer, İmam Hatipler Yusuf Pervane ve Hasan Akyıldız kursiyerlere TC Anayasası, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Teşkilat Yapısı, Türkçe Dil Bilgisi Kuralları, Milli Güvenlik Bilgileri, Atatürk İlke ve İnkılapları, İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, İletişim, Yazışma Kuralları, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri konuları üzerinde bilgiler verdiler.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24