Of Kaymakamlığı Gaziler ve Şehit Ailelerini buluşturdu

Gaziler Günü nedeniyle Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemekte Oflu Gaziler ve Şehit Aileleri, Of’un siyasi, sivil toplum ve idari yöneticileriyle yemekte buluştu.

Of Kaymakamlığı Gaziler ve Şehit Ailelerini buluşturdu

Gaziler Günü dolayısıyla Of Kaymakamlığı tarafından bir yemek düzenlendi. Yemeğe Kaymakam Eren Arslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri, Oflu Gaziler, Şehit Aileleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Daire Amirleri, Banka Müdürleri ve Medya Mensupları katıldı.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan yemekte Garnizon Komutanı Onur Yakan ve Of Kaymakamı Eren Arslan günün anlam ve önemi üzerinde birer konuşma yaptılar.

 

 

TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve Gazi ünvanının verilmesinin ardından kutlanmaya başlanan “Gaziler Günü”nün bugün 94.yılının kutlandığını ifade eden Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan ve Başkan Sarıalioğlu, bu güzel yemekte gazileri ve şehit ailelerini kendileri ile buluşturduğu için Kaymakam Arslan’a teşekkür ettiler.

 

Kaymakam Arslan ise yaptığı konuşmada; “Canını ülkesine ve milletine helal etmiş milletimizin aziz evlatlarına vefa günü bugün. Ancak bu vefa borcu bir gün için de yapılacak her hangi bir kutlamayla ödenecek bir borç değildir. Bugün bu ülkede bayrağımızın gölgesin de huzur içinde, barış içinde, refah içinde yaşıyorsak bunu kanını ülkesinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için akıtan şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. O yüzden hiçbir kutlama veya anma kahramanlığa yönelik saygımızı borcumuzun vefamızın karşılığı olamaz. Ancak tarihe de bir not düşmek birliğimizi beraberliğimizi gücümüzü dosta düşmana göstermek için bu günleri vesile bilmek ve kutlamak ayrıca bir görevdir bizim için. Çok kıymetli gazilerimiz kahraman şehitlerimizin yakınları sizler ve sizin evlatlarınız akıttığınız kanınız feda ettiğiniz kolunuz bacağınız gözünüz de bugün bu ülkede kutsal saydığımız her şeyi yaşatan birer abidesiniz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgesinde bulunan ülkemiz laik demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuruyla uluslar arasında saygı duyduğu örnek bir üyesidir. Birliğimiz beraberliğimiz sürdüğü müddetçe bu sonsuza kadar devam edecektir. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında bir kez daha ifade ediyorum vefa duygusu gelmektedir. Sahip olduğumuz en önemli değerimiz olan birliğimiz beraberliğimiz yaşayan semboller olarak sizlerin neslinde sonsuza kadar dimdik ayakta kalacaktır.

 

Canımızı ve her şeyimizi ortaya koymaya hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son günlerde bizim birliğimize, ülkemize, bayrağımıza kasteden herkesin malum olduğu nerelerden beslenip kimlerden destek aldığı bilinen bölücü unsurların faaliyetleri çalışmaları kendilerine göre hız kazanmış olsa da bu aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de terör belasının kardeşliğimizin birliğimizin beraberliğimizi bozmayı amaç edinen bu projeyi inşallah herkesin duyarlılığı ile bu bayrak altında birlik ve beraberliğimizi sağlayarak dayanışmayla birbirimize daha çok kenetleyerek onların bu oyununu bir kez daha bozarak inşallah gösterecektir. Bu yüzden kimsenin ümitsizliği moralinin bozulmasına gerek yoktur. Ordumuz, Silahlı Kuvvetlerimiz, Kolluk Kuvvetlerimiz, Askerimiz, Polisimiz Milletimiz de dayanışma halinde güçlü ve dik bir vaziyette inşallah bu belayı sonsuza kadar atlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal toprak üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olan aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize ve şehitlerimizin yakınları, değerli aileleri uzun sağlıklı bir ömür bu bayrak altında sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir yaşamı temenni ediyor hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından yemek ikramı ve sohbetle program sona erdi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24