Of Dede Başkan Hasan Çakır’ın iftarında buluştu

Geçen yıl vefat eden ve “Dede Başkan” olarak tanınan Ballıca Belediyesi’nin Eski Başkanı hayırsever işadamı Hasan Çakır’ın ruhu için oğulları tarafından düzenlenen iftar yemeği Of’u buluşturdu.

Of Dede Başkan Hasan Çakır’ın iftarında buluştu

Geçen 16 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat eden Ballıca Belediyesi’nin eski başkanı Hasan Çakır’ın ruhu için oğulları tarafından Of’ta iftar yemeği düzenlendi.

 

Çevresinde sevilen, sayılan, cömertliği ile tanına ve “Dede Başkan” olarak gönüllere yer edinen hayırsever işadamı Hasan Çakır’ın ruhu için düzenlenen iftar programına Oflular yoğun ilgi gösterdi.

 

Merhum Hasan Çakır’ın oğulları; Kaptan Salih Zeki Çakır, Prof. Dr. Necati Çakır, iş adamı Remzi Çakır ve Seyfettin Çakır yemeğe katılan davetlilerle tek tek ilgilenerek hoş geldin dediler. 

 

Of Sahil Hasbahçe tesislerinde yapılan iftar programı Çarşıbaşı Büyük Camii Müezzinlerinden İsa Çakır’ın Kuranı Kerim okumasıyla başladı. Kuranı Kerim’in ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu bir selamlama konuşması yaptı.

 

Başkan Sarıalioğluyaptığı konuşmada, “ Hepinizin Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. Ramazanın ilk on gününü geride bıraktık. İnşallah rahmetinden istifade edebildik. Sonunda da mağfiret ve cehennemden kurtuluşumuz oluruz inşallah. Rahmetli Hasan amca, başkanımız, büyüğümüz, aile dostumuzdu. Cömertliği ile muhabbetiyle herkesin gönlünü kazanan bir büyüğümüzdü. Rabbim rahmet eyleyip, mekânını cennet eylesin. Evlatlarına da teşekkür ederim böyle bir masa etrafında bizleri buluşturdular. Allah kabul etsin diyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Çakır Ailesi adına merhum Hasan Çakır’ın oğlu İstanbul Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Kaptan Salih Zeki Çakır bir selamlama konuşması yaptı. Davete icabet eden tüm katımcılara teşekkür eden Çakır; “Babamızın bu ölüm yıl dönümünde aramızda olup iftarımıza katılmanız bizleri çok mutlu etti. Bizler kardeşler olarak bu yıl başlattığımız babamızın ruhu için iftar programını inşallah her yıl ramazan ayında sürdüreceğiz. Allah sizlerin de ölülerine rahmet etsin. Rabbim oruçlarınızı kabul etsin. Afiyet olsun” diye konuştu.

 

Akşam ezanının okunması ile birlikte davetliler oruçlarını açtılar. Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu’nun yaptığı dua ile iftar programı sona erdi.

 

İftarın ardından Çarşıbaşı Büyük Camiinde Merhum Hasan Çakır’ın ruhu için Hatim programı düzenlendi. Hatmin ardından Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi Abdurrahman Akçay cemaate vaaz verdi. Of Vaizi Halim Bilgin Hocanın yaptığı duanın ardından teravih namazı kılındı. Cami çıkışı cemaate merhum Hasan Çakır’ın ruhu için lokum dağıtıldı.

 

İftar programına Merhum “Dede Başkan” Hasan Çakır’ın oğullarının yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Stajer Kaymakam Abdüllatif Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan 1200 kişilik davetli katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN EMEKLİ OF KAYMAKAMLIK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.BAFRA.
DURSUN SULUKAN EMEKLİ OF KAYMAKAMLIK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.BAFRA. - 5 yıl Önce

HASAN BAŞKAN İÇİN YAPILAN İFTAR YEMEĞİNİ TERTİPLEYEN VE İFTARA İŞTİRAK EDEN TÜM VATANDAŞLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN.BAŞKAN HASAN AMCAYA ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.GERİDE KALAN TÜM AİLE FERTLERİNE YENİDEN BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24