Of Anadolu Lisesi'nde hedef Of'un Marka Okulu olmak

2004 yılında Of’un ilk “Anadolu Lisesi” olarak eğitim vermeye başlayan Of Anadolu Lisesi, 12 yılda yetiştirdiği yüzlerce öğrencisiyle Of’un yanı sıra çevre ilçe ve illerden gelen öğrencileri de geleceğe hazırlıyor.

Of Anadolu Lisesi'nde hedef Of'un Marka Okulu olmak

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu“Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizleri Of Anadolu Lisesi’ne konuk ediyoruz.

 

Hedef; “Of’un Marka Okulu” olmak

Eğitim vermeye başladığı ilk günden itibaren başarılı çalışmaları ve yetiştirdiği öğrencileriyle adından sıkça söz ettiren Of Anadolu Lisesi, güçlü idareci ve öğretmen kadrosu ile hedefini “Of’un Marka Okulu” olarak belirledi.

 

2004 yılında “Of Anadolu Lisesi” adıyla 4 yıllık Lise olarak eğitim vermeye başlayan okul,  aynı zamanda Of’un ilk Anadolu Lisesi’dir. Geçen yıla kadar Of İmam Hatip Lisesi’nin Eski binası olan şu anda Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesi’nin eğitim verdiği binada eğitim veren Of Anadolu Lisesi, geçen yıl eğitim öğretim sezonunda Cumhuriyet Mahallesi Kıyıboyu Caddesi’ndeki yeni binasına taşındı.

 

398 öğrenciye eğitim veriyor

Of Anadolu Lisesi, bu sezon 181 erkek ve 217 kız öğrenci olmak üzere toplamda 398 öğrenciye eğitim vermektedir. Öğrencilerin okula ulaşmaları 12 resmi Taşımalı Servisin yanı sıra özel servis ve yaya olarak yapılmaktadır. Okulda tüm branşlarda toplam 29 öğretmen bulunmaktadır. Bir güvenlik görevlisi ve 5 yardımcı hizmetli olarak toplam 6 yardımcı hizmet elemanı bulunmaktadır. 24 derslik olarak inşa edilen okulda; 17 sınıf, 1 bilgisayar laboratuvarı,  1’er adet kimya ve biyoloji laboratuvarı, 1’er adet erkek ve kız mescidi ve bir adet kütüphane mevcuttur.

 

Açıldığı 2004 yılından beri başarılarıyla hep gündeme olan Of Anadolu Lisesinden mezun olan öğrenciler arasında;  Kaymakam, doktor, hâkim, savcı, avukat,  mühendis, öğretmen, Uluslararası İlişkiler ve daha birçok alanda önemli meslek sahipleri çıkmıştır. Bu başarıların yanında 2014 yılında OSYM tüm okullar arasında yapılan değerlendirmede Of Anadolu Lisesi Tarih dersinde Trabzon ve Türkiye 1.si, Edebiyat dersinde Trabzon 2.si ve Türkiye 31.si, Coğrafya-1’de Trabzon 4.sü ve Türkiye 146.sı, Coğrafya-2’de Trabzon 3.sü ve Türkiye 80.si, Felsefe Grubunda Trabzon 4.sü ve Türkiye 101.si olarak önemli başarı gerçekleştirdi.

 

Proje üreten okul

Of Anadolu Lisesi, Öğrencileri motive etmek, toplumsal farkındalığını arttırmak, vatan ve millet şuurunu güçlendirmek, hayatın tüm alanlarının önemli olduğunu hissettirme adına çeşitli projeler üretiyor. Bu projeler arasında; Sınıf ve dışarıda her zaman ve her yerde davranışlarında tutarlı, ahlaklı olan öğrenci okulun onur kurulunun kararıyla “Ayın Öğrencisi” seçiliyor ve seçilen öğrenci altınla ödüllendiriliyor. Aynı zamanda her ay haftalık değerlendirmeler sonucunda yapılan değerlendirmelerde temizlik ve düzen bakımından en yüksek puanı alan sınıf “En Temiz Sınıf” seçiliyor. Ödül olarak bu sınıf topluca o ay içerisinde sinema, tiyatro veya yemeğe götürülerek ödüllendiriliyor.

 

Üniversite Sınavlarına yönelik yapılan sınavlarda denemelerde derece giren Deneme En Başarılı Öğrenci altınla ödüllendiriliyor. Şiir, kompozisyon resim alanında gösterilen başarılar da teşvik için ödüllendiriliyor. Sporda Başarı da önemseniyor spor kategorisinde ise hem okulda hem ilçede hem de ilde önemli başarılar elde ediliyor. Öğrenciler geçen yıl; Boksta, Karatede, Badmintonda elde edilen başarı ile Türkiye şampiyonasında Trabzon’u temsil ettiler. Okul içinde her yıl; Voleybol, Futsal, Bocce, Satranç Turnuvaları yapılarak başarılı öğrenciler ödüllendiriliyor. Değerler Eğitimi ile ilgili çeşitli yarışmalar düzenleniyor. 15 Temmuz Ruhunu yaşatma ve anlatma amacıyla değişik zaman dilimlerinde birçok etkinlik yapılıyor. TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Eğitimde Güzel Örnekler Projesi,  Resim sergileri, Şiir Dinletileri ile öğrencilerin okula ve hayata bağlı başarılı olmaları amaçlanıyor.

 

İnsani değerler olmazsa olmaz

“Eğitimde olmazsa olmaz amacımız insani, milli ve manevi değerlerle donanmış insan yetiştirmektir” diyen Okul Müdürü Vehap Kurt; “Bu anlayışla Of Anadolu Lisesini her şeyiyle Marka Okul haline getirmek istiyoruz. Bu minvalde, araştıran, bilim üreten, ürettiği bilimi vatan ve milleti için kullanan bireyler yetiştirmektir. Maçka’da şehit olan Eren’imizin paylaştığı gibi “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” sözünü öğrencilerimize kullandırmamaktır. Bize emanet edilen her çocuğun toplumun feda edilemez bir bireyi olduğunu unutmadan, kendi çocuğumuz sorumluluğunda hayata hazırlamaktır. Öğretmenler için duam, “Çocuklarının kendileri gibi bir öğretmenle karşılaşmaları, öğrenciler için duam ise; Vatana, millete, insanlığa faydalı olacaklarsa başarılı ve üniversiteli olmalarıdır” ifaelerini kullandı.

 

Müdür Kurt 12 yıldır İdarecilik yapıyor

1974 yılında Of İlçesi Gürpınar Beldesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini köy okulunda tamamladı. Liseyi ise Taşhan Lisesinde okudu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümünden 1998 yılında mezun oldu. KTÜ Eğitim Fakültesinde Eğitim Yönetimi, Teftiş, Planlaması ve Ekonomi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 1998-99 yılında mezun olduğu Taşhan Lisesinde Ücretli Öğretmen olarak öğretmenliğe başladı. 2000 yılında Yemişalan İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak atandı. 2005’te yöneticilik hayatına Halk Eğitim Merkezinde Müdür Yardımcısı olarak başladı. Gürpınar İlköğretim Okulunda Müdür,  Dernekpazarı Halk Eğitim Merkezinde Müdür Yardımcılığı yaptı. Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevlerini başarıyla tamamladı. Daha sonra Solaklı Fen Lisesinde Okul Müdürlüğü görevini yürüttü. Ekim 2016 yılından itibaren Of Anadolu Lisesinde Okul Müdürlüğü görevini yürütmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Aydın Şahin (Matematik), Ayşe Seyhan (Tarih), Birsen Yılmaz (Matematik), Cansu Küçükusta (Edebiyat), Demet  Gözütok (İngilizce), Fatma Gonca Bişkin (İngilizce), Fuat Memoğlu (Rehberlik), Fundagül Kaya Dülger (Edebiyat), Hakan Kurt (Beden Eğitimi), Hakan Özdemir (Matematik), Hüseyin Altınsoy (Matematik), Hüseyin Öztürk (Fizik), İlhan Bişkin (Tarih), Kadir Çakır (Coğrafya), Köksal Aydın (Coğrafya), Mehmet Bitkin (Almanca), Meryem Mani (Görsel Sanatlar), Nuran Bilgin Koçbıyıkoğlu (Edebiyat), Refahattin Kaba (Kimya), Resul Kurtuluş (Din), Sümeyye Gökçek Akbaş (Din), Vehap Kurt (Tarih, Müdür), Yahya Özkök (Edebiyat), Yusuf Göktaşoğlu (Biyoloji), Mustafa Türk (Edebiyat), Aycan Yalçıntaş (Din), Bilal Koçak (Matematik), İsmail Bıçak (Edebiyat), Eda Hamzaçebi (İngilizce),

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24