Minik Gönül Elçilerinden Güneydoğu’ya Kardeşlik Köprüsü

Of ve Dernekpazarılı Minik Gönül Elçileri “Bir Oyuncağını, Bir Giysini Tanımadığın Arkadaşınla Paylaş” projesiyle topladıkları giyecek ve oyuncaklarını Doğu ve Güneydoğu illerindeki ihtiyaçlı kardeşlerine gönderdiler.

Minik Gönül Elçilerinden Güneydoğu’ya Kardeşlik Köprüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle 2012 yılında başlatılan, Vali ve Kaymakam eşleriyle yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Of ve Dernekpazarı Kaymakamlarının eşlerinin organizasyonunda iki ilçenin okul öncesi ve ilkokullardaki öğrencileri birer adet oyuncaklarını ve elbiselerini Doğu ve Güneydoğu illerindeki kardeşleriyle paylaştılar.

 

Toplanan giyecek ve oyuncaklar, Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda düzenlenen törenle Doğu ve Güneydoğu illerine gönderildi.

 

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Öncelikle Trabzon’umuzda Sayın Valimizin çok değerli eşi, Of ve Dernekpazarı Kaymakamlarımızın değerli eşleri bu Gönül Elçileri Projesi kapsamında önderlik yapmışlar ve minik yavrularımızla beraber tamamen kendi istekleriyle, kendi oyuncak ve elbiselerini doğudaki kardeşleriyle paylaşmışlardır. İşte bu amaçla bugün buradayız. Ben emeği geçen başta Sayın Kaymakamlarımıza ve değerli eşlerine, yavrularımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Hep beraber gönül köprüsü kuralım istedik

Dernekpazarı ilçesiyle birlikte 3 kamyon malzeme toparladıklarını ifade eden Kaymakam Eyüp Fırat; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı Gönül Elçileri projesinde biz de Of ve Dernekpazarı olarak birlikte hareket edelim istedik. Kaymakamlıkla, Belediye Başkanlıkları, Sivil Toplum Örgütleri birlikte hep beraber gönül köprüsü kuralım istedik. Önce kendi çocuklarımızın paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrenebilmeleri için çocuklarımızın kendi oyuncaklarından birini Doğu ve Güneydoğu illerindeki kardeşlerine göndersinler istedik. Böyle başlayan proje Dernekpazarı İlçemizin katkılarıyla büyüyerek 3 kamyon malzemeye ulaşmış oldu. Bu bölge insanının özelliği güzelliğidir bu. Daha önce de yapılan yardım projelerinde yardımlar kartopu gibi büyümüştür. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından hazırlanan yardım kolileri öğrencilerle birlikte araçlara yüklenerek Doğu ve Güneydoğu’ya gönderildi.

 

Törene Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın yanı sıra Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Dernekpazarı Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Abdullah Algül, Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Büyük, Ak Parti Of İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Müftüsü Recep Onat, Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Okul Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24