LGS yerleştirme komisyonları bilgilendirildi

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanacak olan ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme sistemi konusunda komisyon görevlileri bilgilendirildi.

LGS yerleştirme komisyonları bilgilendirildi

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu yıl ilk kez uygulanacak olan ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme sistemi nedeniyle sistemin uygulanması, yapılacak iş ve işlemler için Of’ta Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu toplantı salonunda bir toplantı düzenlendi.

 

Of, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Sürmene, Köprübaşı, Araklı ilçelerinde bulunan ortaokul, lise idarecileri ve Tercih Danışmanlığı Komisyonunda Görevli Öğretmenlerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı.

 

Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Ben bu sistemin eski sistemden çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Okullarımızda artık her yetenekten insanlar olacak. Böylece hem okullarımızın kalitesi daha da artacak hem de öğrenciler ailelerinden kopmamış, evlerine yakın olacaklar. Burada öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenim kurumuna yerleştirilmelerinde rehberlik çok önem arz ediyor. Öğrenci ve veliler farklı beklentilere sahip olabileceği için bütünsel bakış açıları değerlendirilerek karar vermelerine yardımcı olunmalı. Yeni bir sistem olduğu için bazı zorluklar yaşansa da sonucunun güzel olacağına inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Gülsüm Memişkaptanoğlu sistem hakkında tanıtıcı sunum yaptı. Sunumun ardından soruları cevaplayarak merak edilen konulara açıklık getirdi.

 

Şube Müdürü Memişkaptanoğlu, “ Umuyorum ki gerek tanıtımda gerekse soruların yanıtlanmasında verdiğimiz bilgiler ışığında ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede sorun yaşamayacağız. Şayet yine de uygulamada kafanıza takılacak sorular olursa onları da gerekli iletişim kanallarını açık tutarak birbirimizle dayanışma içinde hallederiz inşallah. Şimdiden çalışmalarınızda kolaylıklar dilerken, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

2-13 Temmuz 2018 tarihleri arası "Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini 

e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden yapılıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

 

Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak.

İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018 tarihinde,

İkinci nakil başvuruları 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, ikinci nakil başvuru sonuçları 19 Ağustos 2018 tarihinde,

 

Üçüncü nakil başvuruları 27- 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıp, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanacak.

 

Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 - 6 Eylül arasında yapılıp, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanacak.

 

4 nakil sonrası hiçbir okula giremeyen öğrenciler için 10 Eylül - 14 Eylül tarihleri arası başvurular gerçekleşecek. Ayrıca aynı tarihlerde "Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması" işlemleri gerçekleşecek.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24