Kütüphane haftası kutlandı

Kütüphane Haftasının 51.yılı nedeniyle Of Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törende Kaymakam Arslan, öğrenciler buluştu.

Kütüphane haftası kutlandı

Of Halk Kütüphanesinde yapılan 51. Kütüphane Haftası kutlama törenine Of Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Kütüphane Müdürü Ferhan Özdemir, Öğretmenler ve İlkokul 4. Sınıf öğrencileri katıldı.

 

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanılan Kütüphane Haftası bu yıl 30 Mart – 5 Nisan 2015 tarihlerinde kutlanıyor.

 

Of Halk Kütüphanesinde yapılan kutlama etkinliği Kaymakam Arslan’ın Öğrencilerle birlikte kurdele kesimi ile başladı. Kütüphanede yeni kayıt yapılan kitaplar öğrencilere tanıtıldı.

 

Kütüphane hakkında bilgi veren Müdür Özdemir; “2014 yılı sonu itibari ile Kütüphanemize geçen yıl 292 yeni üye kayıt oldu ve toplam üye sayımız 1502 ye ulaştı. Toplam Kitap okuyucumuz 14 bin 804 iken, ödünç verilen kitap sayımız 4 bin 514 oldu. Kütüphanemizde Toplam 14 bin 587 kitap mevcut olup, Bakanlığımızın Kütüphanemiz adına abone olduğu süreli yayın yapan 98 adet aylık dergi bulunmaktadır” dedi.

 

Of Kaymakamı Eren Arslan öğrencilerle Sohbet ederek, onlara neden kitap okumalıyız diye sordu. Aldığı cevaplar karşısında oldukça memnun olduğunu belirten Kaymakam Arslan; “Her gün en az bir kitap okumalıyız. Çünkü kitaplar da farklı insanları, farklı dünyaları tanıyoruz. Beynimiz o kadar güçlü ki, bütün kitapları içerisine sığdırabiliriz. Bir balon düşünün ne kadar küçük değil mi? Ama Ona ne kadar hava üflersek o kadar büyüyebiliyor. Beynimizde fiziki olarak büyümez ama bilgi olarak çok geniş bilgiye sahip olur” ifadelerini kullandı.

 

Yıl içerisinde Kütüphaneden en çok kitap alıp okuyarak ilk 4’e giren İsmail Yıldırım İlkokulu öğrencileri Aslı Şişik, Nehir Kurumahmut, Muhammet Emin Şişman ve Soykan Uzun’a Kaymakam Arslan kitap seti hediye etti.

 

Program sonunda öğrencilere pasta ve meyve suyu ikram edildi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24