KARGİD’den Oflu İşadamlarına müşteri ilişkileri semineri

Karadeniz İşadamları Derneği tarafından Of’ta düzenlenen konfaransta Oflu İşadamlarına müşteri ilişkileri konusunda bilgiler verildi.

KARGİD’den Oflu İşadamlarına müşteri ilişkileri semineri

KASİF ve KARGİD işadamlarını müşteri ilişkileri konusunda bilgilendirmeye  devam ediyor. Geçen hafta Araklılı işadamlarına ‘Müşteri İlişkileri’ konulu konferansveren KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı dün akşamda Oflu işadamlarına ‘Müşteri İlişkileri’ konferansı verdi.

 

Günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkağını belirten Yaşar Bıyıklı, "Müşteriler eskiden velinimet, sonra kral, şimdi ise işletmelerin kar ortağı konumundadır. Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer "kârlılık uzmanı" ve "satış danışmanı" niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız" dedi.

 

İşletmelerin maksimum müşteri memnuniyetini sağlayarak satışları artırmanın yöntemlerinden bahseden Bıyıklı ,günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkağını sözlerine ekledi.

 Yaşar Bıyıklı, “İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız" şeklinde konuştu.

 

ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIN

Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü:“Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikâyetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutan işletmeler daima gelişir ve büyür.”

 

Oflu iş adamı, esnaf ve çalışanların dinlediği konferansın açış konuşmasını yapan KARGİD Başkanı Ahmet Altıntaş da, KARGİD olarak kuruldukları 1994 yılından beri iş dünyasının gelişimi için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Küreselleşen dünya ekonomisinde üyelerimizin rekabet üstünlüklerini arttırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak için  bir taraftan  paneller ve seminerler düzenliyor  diğer taraftan da yurt dışı iş gezileri organize ediyoruz. Son olarak Nisan ayında Irak’a düzenlediğimiz iş gezisiyle üyelerimizin yeni pazarlar bulmasına katkı sunduk. Bu yıl içinde de farklı ülkelere dernek olarak iş gezilerimiz devam edecek. KARGİD olarak sizleri de seminer, panel ve yurt dışı iş gezileri gibi organizasyonlarda görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Haber: Habib Oganberdi

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Türkan Aksoy
Türkan Aksoy - 4 yıl Önce

Ve Aleyküm selâm Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun insaAllah

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24