Kadir Sevencan’dan “Çanakkale Zaferi” konferansı

Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yılı kutlamaları kapsamında Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde düzenlenen “Çanakkale Zaferi” konulu konferansta emekli vaiz, yazar, hatip Kadir Sevencan öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Kadir Sevencan’dan “Çanakkale Zaferi” konferansı

Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yılı kutlamaları kapsamında Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde “Çanakkale Zaferi” konulu konferans düzenlendi.

 

Okulun konferans salonunda düzenlenen konferansta uzun yıllar ülkemizde ve yurt dışında vaizlik yapan, yazar, hatip Kadir Sevencan öğrencilere önemli mesajlar verdi.

 

Konferansa; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe emniyet Müdürü Gürkan Demirkan Şehit Necmi Çakır’ın babası Fahri Çakır, İsmail Yıldırım ilkokulu Müdürü Rıza Ercihan, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi Müdürü Vehap Kurt, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

 

Sevencan konferansta yaptığı konuşmada; “Çanakkale hak ile batılın, zalimle mazlumun, bilgi ile cehaletin savaşıdır. Çanakkale insanın öğütüldüğü yerdir. Çanakkale Savaşı’nın asıl savaş alanı Gelibolu Yarımadasında cereyan etmiştir. Gelibolu ilim ve gönül insanlarının yattığı yerdi. Hallacı Mansurun, Piri Reisin, Mehmet ve Ahmet Bican kardeşlerin ve daha nice Allah dostlarının yattığı yerdir Gelibolu. Osmanlı’nın ilk camisi Orhan Bey’in oğlu Süleyman Paşa tarafından burada yaptırılmıştır. 18 Mart 19 15 düşmanın denizden boğazı geçip İstanbul’u işgal edilemeyeceğinin anladığı tarihtir. Seyit Onbaşı 287 kiloluk top mermisini bismillah diyerek namluya sürüp ateşlemiş Elizabeth Zırhlısı denizin soğuk sularına gömmüş, ardından diğer gemiler döşenen mayınlarla infilak etmiş düşmanın da hayallerini bitirmiştir” diyerek deniz savaşlarının bittiğini ifade etmiştir. 

 

“Çanakkale Savaşının askerlerini M. Akif Bedrin Aslanlarına benzetiyor” diyen Sevencan; “M. Kemal bu savaşta Albaylığa yükselmiş. Anafartalar Grup Komutanı olarak askerlerine, mühimmatı bittiği için geri çekilen askerlerine “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.’ diyerek askerine tarihi emri vererek kendini tanıtmaya başlamıştır. Osmanlı’nın en gözde birliği 57. Alay ve Komutanı Hüseyin Avni bey destansı başarılara imza atmıştır. 57. Alay Çanakkale’de Savaşı sırasında tümü şehit olmuştur. 57. Alayın tamamı burada şehit düşmüştür. Bugün 57. Alayın o güne saygı nedeniyle askeri bulunmuyor. Çanakkale’nin izahı; ölürsem şehit, kalırsam gazi imanına sahip Mehmetçiğin imanıdır. Şu dört maddeyi yaparsak onlar asla bize bir şey yapamazlar. Bunlar; inanmak, irade sahibi olmak, çalışmak ve dayanışma içinde olmaktır. Sevgili gençler; anne, babanıza, büyüklerinize ve öğretmenlerinize hürmetkâr olunuz. Asla saygısızlık yapmayınız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecektir. Millet olarak uyanık olmalı, devletimizin ve devlet adamlarının yanında yer almalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da yaptığı kısa konuşmada; “Çanakkale Savaşından çıkaracağımız çok dersler vardır. Dün bu toprakları işgale gelen ve hezimete uğratılanlar da kuyruk acısı vardır. Bu acıyı unutamıyorlar. Onun için fırsatını buldukça üzerimize gelecekler. Bizlerde de evlat acısı var.253 bin gencecik fidanlarımızı, evlatlarımızı toprağın kara bağrına gömdük. Biz de bunu unutmayacağız. Çok çalışacağız. Güçlü ve kararlı çalışmalarla ecdadımızın o muhteşem zaferlerine ulaşacağız. Bir daha Çanakkale’ye gelmeye cesaret edemeyecekler. 104. Yılda şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat Kadir Sevencan’a sunumu nedeniyle teşekkür ederek kutladı. Protokol üyelerinin öğrencilerle çektiği toplu fotoğrafla program sona erdi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24