İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılı Of’ta kutlandı

İstiklal Marşının kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle Of’ta düzenlenen etkinlikle Mehmet Akif Ersoy anıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılı Of’ta kutlandı

İstiklal Marşının kabulünün 98. yıl dönümü Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Kutlamalar kapsamında ilkokul, ortaokul, liseler arasında İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışması yapıldı.

 

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı için resmi kutlama programı Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlandı. Program okulun konferans salonunda düzenlendi. Kutlama programına; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi, Askerlik Şubesi Başkanı Ast. Kd

. Baş. Çvş. Özkan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yakup Ziya Azak tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından M. Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından Ali Yeşilyurt İHO öğrencileri Akif’in şiirlerini ve düşüncelerini anlatan oratoryo sunumu yaptılar. Oratoryonun akabinde M. Akif’in hayatıyla ilgili kısa bir bilgi yarışması yapıldı. Sorulara doğru cevap verenlere Mehmet  Akif’in “Safahat” adlı eseri hediye edildi.

 

İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında ilkokul, ortaokul, lise kategorilerinde birinci olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudular. Ardından ödül törenine geçildi. Jüri özel ödülü Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulundan Esra Karaca’ya Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Acar tarafından takdim edildi. Yarışmada üçüncü olanlara ödülleri Of Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi tarafından verildi. İkinci olanlara ödülleri Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, BBP Of İlçe başkanı ve Belediye Başkan Adayı Numan Harputoğlu tarafından verildi. Birinci olanlara ödülleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından takdim edildi.

 

 Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı kısa bir konuşmada; “Böylesine güzel ve anlamlı program için başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin performansı bizi tarihe götürmüş ve bizleri gururlandırmıştır. Hepsinin okuyuşları, heyecanları bizleri gelecek adına umutlandırmıştır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı konuşmada, “Samimiyetle söylemek gerekirse çok anlamlı ve gururlandığımız bir program oldu. Bugüne gelene kadar ilçemizde tüm okullarda başlatılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışması sayesinde öğrenciler arasında tatlı rekabet yaşandı. Benim kızım da okuldaki elemelere katılmış, İstiklal Marşı’nı ezberledi. İstiklal Marşının ezberlerken anlamını bilmediği kelimelerin anlamlarını öğrenmek için sorduğu sorulara aldığı cevaplar sayesinde hem okuyuşu hem de hisleri değişmiş. Bunun sonucunda ben inanıyorum ki onda önemli bir milli şuur olmuş oldu. Kızım okuldaki elemede kaybetti ama gelecek sene için şimdiden hazırlıklara başladı. Bu anlamlı projeye öncülük eden başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında tüm eğitim camiasını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

 

Konuşmaların ardından çekilen toplu fotoğraf çekimiyle  istiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıl kutlama programı sona erdi.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24