İsmail Yıldırım İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okullarda düzenlenen törenlerin yanı sıra İsmail Yıldırım İlkokulu’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.

İsmail Yıldırım İlkokulu’nda 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışı nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor.

 

Of’ta bu yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İsmail Yıldırım İlkokulunda düzenlenen törenle kutlandı.

 

İlk tören Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi Müdür İdris Kabahasanoğlu tarafından sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından İsmail Yıldırım İlkokulundaki resmi kutlama programına geçildi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

 Günün anlam ve önemini belirten konuşma İsmail Yıldırım İlkokulu Müdürü Rıza Ercihan tarafından yapıldı. Müdür Ercihan konuşmasında; ” Milletimize; özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, yeni bir devlet olmanın yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin kuruluşunun, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın doksan dokuzuncu yılı hepimize kutlu olsun. Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili çocuklar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk,” Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir” diyerek ve bir de bayram armağan ederek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Bizler; atalarımızdan emanet olarak alıp sizlere devredeceğimiz bu ülkeyi ve bu mirası koruyup geliştirmenin, daha aydınlık bir gelecek oluşturmanın gayreti içindeyiz. Biliniz ki, bugün biz büyüklerinizin bulunduğu makam ve mertebelerde, hiç kuşkusuz gelecekte sizler yer alacaksınız. Burada bayram sevincinizi paylaşan büyükleriniz olarak sizden; çalışkan, araştıran, düşünen, üreten, ahlaklı, milli, manevi ve insani değerleri kazanmış bireyler olmanızı istemekteyiz. Sizler de çok çalışarak bizlere yardımcı olursanız, aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atürk´ü ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bu güzel günü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyorum.” Diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

Okul Müdürünün konuşmasının ardından öğrenciler günle ilgili şiir ve yazılarını okudular. Şiirlerin ardından öğrenciler tarafından halk oyunları, müzikal gösteriler ve çeşitli oyunlar sundular. Öğrenciler hazırlayıp sundukları oyunlarla hem oynadılar hem eğlendiler hem de gelen velileri eğlendirdiler. Öğrencilerin gösterilerinin ardından son bölümde; Balon patlatma, halat çekme, su doldurma, dart, para bulma, sandalye kapmaca yarışmaları yaptılar.

 

Resim ve şiir alanında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Eyüp Fırat, Başsavcı Cengiz Yavuz, Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi tarafından verildi. 

 

Programa Kaymakam Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çapoğlu, Şevki Saral Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Askerlik Şubesi Başkanı Özkan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24