İnşaat aşamasındaki Konak hırsızların hedefi oldu

Of Cumapazarı’nda yapımı devam eden inşaat halindeki Saralizade Mehmet Efendi Konağı’na giren hırsızlar inşaatın tesisat kablolarını çaldılar.

İnşaat aşamasındaki Konak hırsızların hedefi oldu

Of’ta son dönemde yaşanan hırsızlık olayları adeta pes dedirtiyor. Kış mevsimi nedeniyle iyice nüfusu azalan mahallelere dadanan hırsızlar, adeta evleri soyup soğana çeviriyor.

 

Hırsızların birçok mahallede telefon kablolarını çalmaları nedeniyle mahallelerde telefonlar çalışmıyor. Bir kablo hırsızlığı da Cumapazarı’nda yaşandı.   

 

Bölgemizin Tarihi mimarisine uygun olarak yeniden inşa edilen ve iç restorasyonu devam eden Sarıalizade Mehmet Efendi Konağı'na giren hırsızlar elektrik tesisatlarının kablolarını çaldı. Önceki gece Konağın kapı kilitleri kırılarak içeriye giren hırsızlar, iç elektrik tesisatını ve klima tesisatlarını sökerek kayıplara karıştılar.

 

Saral Restorasyon İnşaat Mimarlık Firmasının Sahibi ve Konağın sahiplerinden Mehmet Saral yaptığı açıklamada; “Pazartesi sabah şantiyeye geldiğimizde inşaatın kapı kilitlerinin kırılmış olduğunu gördük. İçeride bulunan Elektrik Tesisatı malzemelerinin ve Klima tesisatlarının sökülmüş parçalanmış ve alt katta bulunan makine dairesinde bulunan kablo tesisatlarının da sökülerek çalındığını tespit ettik. Of Jandarmayı arayarak bu konuda bilgi verdik. Of İlçe Jandarma Ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri Şantiyemize gelerek gerekli incelemeleri yaptılar. Şantiye Çalışanlarının görgü tanıklarının ifadelerini aldılar. Görgü tanıklarının söylediklerine göre pazar günü ve olay günü yani pazartesi günü sabah ezanı vaktinde 2-3 kişinin içinde bulunduğu bir araçtan bahsettiler. Of Jandarma Ekipleri gerekli incelemeleri yapıyor. Kış Aylarında boşalan Mahallelerimizde bu tarz hırsızlıkların olduğu ve bunun giderek arttığını görmekteyiz. En kısa zamanda bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
baştürk
baştürk - 9 yıl Önce

işşiz genç
amaçsız genç
sahıpsız genç
sokaklara itilmiş genç
evden uzaklaşmış genç
idarecılerın unuttuğu genç
cebınde harçlığı olmayan genç
aşsız işsiz genç.
ne yapacak bu genç.

Hasan Tarakçı
Hasan Tarakçı - 9 yıl Önce

Geçmiş olsun Mehmet Bey çok güzel bir eser inşa ediyorsunuz.

Mehmet Saral
Mehmet Saral - 9 yıl Önce

İşsizlik yüzünden gençlerimiz hırsızlıkmı yapsın,
Gençler'in Amaçsız oluşu Ailenin Eğitim Boşluğundanmı,
Gençliğin Sahipsizliği Devlet Kadar Ailenin Sorumsuzluğundanmı,
Sokaklardaki Genç evdeki uyuşuk aile bireylerinden Örnek almış olmasın,
Aile kavramı yoksa Ev olmazki uzaklaşsın,
Devlet kimin için varki gencini unutsun,
Bir Aile Ahlaksızsa ve Haramla yaşamaya alışmışsa harçlıklarıda olmasın,
Aşıda işide Devlet vermiyorsa Nasibini araması gerekmiyormu Gençliğin,
Önce İnsan,Sonra Kul Hakk'ını gözetmeliki Genç ; Hırsız olmasın,Arsız olmasın,Namussuz olmasın,Ahlaksız olmasın,
Devletin milletine uzak olduğu,Haramilerin saltanatına Karunların katıldığı,Adalet Mülkün Temelidir kuralının duvardaki bir yazıdan ibaret olduğu bir coğrafyada Bu gencin ne yapacağını sorgulamamıza sebep sadece hırsızlık yapmasımı.

y.raif hızal
y.raif hızal - 9 yıl Önce

Mehmet bey kardeşim çok güzel bir yorum yaptınız sizi kutluyorum.inşallah böyle vakalar memleketimizde tekrarlanmaz.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24