İlköğretim haftası törenle kutlandı

2016-2017 Eğitim – Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte İlköğretim Haftası da 28 Şubat İlkokulunda düzenlenen program ile kutlandı.

İlköğretim haftası törenle kutlandı

Yeni Eğitim - Öğretim sezonunun başlaması nedeniyle kutlanmakta olan İlköğretim Haftası 28 Şubat İlkokulunda düzenlenen program ile kutlandı.

 

Törene Kaymakam Arslan, Belediye Başkanı Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Yakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Okul Müdürü Abdurrahman Yılmaz’ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda ilçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da yaptığı konuşmada ilçemizdeki eğitim öğretimle ilgili bilgiler verdi.

 

Bir insanı yaşatan bütün insanlığı yaşatır, Bir insanı da öldüren bütün insanlığı öldürür ilkesiyle hareket ettiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “İlçemizde 1 Anaokulu, 15 ilkokul, 15 ortaokul ve 7 lisede yaklaşık 540 öğretmen arkadaşımızla 7375 öğrencimize hizmet vereceğiz. Her öğrencimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türk Milletinin milli, manevi, ahlakı, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirmek asli görevimizdir. Son iki yıl içerisinde TEOG puan ortalaması 54-57-60 a yükselttik. 2015’ te 26 öğrencimiz fen lisesini kazanırken bu yıl 56 ya ulaştık. Geçen yıl, % 62 başarı ile 448 öğrencimizin 276 sı bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşirken bu yıl % 69 gibi bir başarı ile 422 öğrencimizin 290 öğrencimiz yüksek öğrenim kurumuna yerleşti. Akademik başarılarımızın yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerimize önem vermekteyiz. Örnek kişilerle kendini anla, Geleceğini planla, Şiir Geceleri ve Şiir Yarışmaları, Yaz ve Kış Sporları ve okullar arası zekâ oyunlarını hayata geçirmemizde bizlere günün 24 saatinde destek veren Sayın Kaymakamımız Eren Arslan ve Belediye Başkanımız Sayın S. Salih Sarıalioğlu’na şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise yaptığı açıklamada; “Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için bilgiyi üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Okuyan, kendini sürekli yenileyen, konuşan, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için en önemli görev değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Onların, her zaman olduğu gibi eğitmeye, öğretmeye, örnek olmaya ve başarmaya devam edeceğine inancım sonsuzdur. Bu başarıya ulaşmak ve korumak ise okul idaresi ve velilerimizin işbirliği ile mümkün olacaktır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim öğrencilerimize öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, çalışanlarına ve velilerimize hayırlı olmasını diler, başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ederim" dedi.

 

Son yıllarda insanlarımızın, çocuklarımızın yetişmesinde harcamış olduğu mesai, emek devletimizin en temel hareket noktası olduğunu belirten Of Kaymakamı Eren Arslan; “Milli Eğitime bütçeden ayrılan pay, her yıl sürekli artırılmaktadır. Çünkü bir ulusun geleceği ancak yetişmiş kaliteli insan gücüyle mümkündür. Bunun bilincinde olan devletimiz, ülkemizin dört bir yanında eğitim öğretimi bir seferberlik anlayışıyla sürdürmektedir. Fatih projesinden tutun, ücretsiz kitap dağıtımına kadar, öğrencilerimize ücretsiz yemek ikramından servis imkânının sağlanmasına kadar, fiziki alt yapıların artırılmasında, okulların iyileştirilmesine kadar, burada sayamayacağımız birçok noktada eğitimin en öncelikli, en büyük ve halledilmesi, çözülmesi gereken en önemli konu olarak devletimiz gündeminde tutmaktadır. Bu vesile ile bizlerde ilçemizde gerek eğitim ortamlarımızın fiziki kalitesinin artırılması, gerekse akademik kalitenin artırılması noktasında bütün kurumlarımızla 24 saat esasında çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizde hayırseverlerimizin desteği ile birçok eğitim kurumu yapılmakta ve yapılmaya da devam etmektedir. Bu anlamda 7375 öğrencimizin ortalama sınıf mevcudu 22-23 gibi bir rakamla uluslararası standardı yakalamış durumda. Bu anlamda fiziki eksiğimiz yok denecek kadar azdır. Bu ortamın sağlanmasında çaba gösteren başta milli eğitim müdürümüzden en ücra köşedeki okulda görev yapan görevlimize kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitime her zaman koşulsuz destek veren belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Biz bu anlayışla çalışmaya, proje üretmeye devam edeceğiz. Burada en büyük sorumluluk öğretmenlerimize ve velilerimize düşüyor. Hepimiz sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ama derse girip o öğrenciyi eğiten öğretmenin yapabileceği koyabileceği değeri bizim sağlamamız mümkün değil. Evde ailenin velinin sağlayacağı katkıyı bizim yapabilmemiz mümkün değil. Bu noktada üçlü bir saç ayağını kuvvetli oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından, 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği takdim etmesi ile tören sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24