İlköğretim Haftası Şehit Öğretmen Ali Bulut’ta kutlandı

Of Merkez Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası programı Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu, Müdür Kabahasanoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

İlköğretim Haftası Şehit Öğretmen Ali Bulut’ta kutlandı

Okulların açıldığı hafta geleneksel olarak kutlanmakta olan İlköğretim Haftası, bu yıl Of Merkez Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nda yapıldı.

 

Okulun konferans salonunda yapılan ve okulun minik öğrencilerin sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardında günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu; “2018-19 Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. İkinci yuvanıza hoş geldiniz.

Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilkokulda çocuklarımıza her şeyden önce bir hayat biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini oluşturacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Konferans salonumuzun yeterli olmamasından dolayı ortaya çıkan sorunlar için kusura bakmayın. İnşallah bir dahaki programımızda yeni salonumuzda oluruz” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı konuşmada; “Yeni bir heyecanla yeni başarılara yelken açmak için bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Dünyayı tanıyan, bilgi üreten vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirerek ülkemiz dünyada hak ettiği saygın yerini sizler sayesinde alacaktır. Bu uğurda çalışıp hainlerce geçen yıl şehit edilen Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi, okulumuza ismini verdiğimiz Şehit Ali Bulut öğretmenimizi ve adını sayamadığım daha nice öğretmenlerimize rahmet, sağ olup emekli olanlara sıhhat ve afiyet dilerken kazasız belasız başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Bu yıl da her zaman olduğu gibi hem ilimde, bilimde hem de değerler eğitiminde çocuklarımızı yetiştirmeye gayret edeceğiz. İlçemizdeki 600’e yakın öğretmenimiz çocuklarımızın kalbine dokunup onları yarına hazırlayacaklardır. Ben inanıyorum ki bizim de ilçemizde yarına yön verecek olan değerler yetişecektir ” ifadelerini kullandı.

 

Ayağa kalkmamızın en temel noktası eğitimdir diyen Kaymakam Eyüp Fırat; “Her geçen gün anlıyoruz ki ayağa kalkmamızın en temel noktası eğitimdir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Eğitim için her türlü desteğe hazır olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da konuşmasında yeni eğitim ve öğretim sezonunun tüm öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve idarecilere hayırlı olmasını diledi.

 

Öğrenciler tarafından şiirler okunan programda 7 cüceler gösterisi ve çeşitli gösteriler sahnelenirken dördüncü sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine Okula Hoş geldiniz çiçeği takdim etti.

 

Programa Kaymakam Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Meclis Üyesi Osman Topçuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Memur Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti İlçe Başkan Vekili Bilal Durmuş, Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Osman İşçi, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24