İkinci el oto alım ve satım yapanlara belge zorunluluğu

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini Yürüten Kişiler İçin getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu kapsamında Of Ticaret ve Sanayii Odası tarafından kurs açılıyor.

İkinci el oto alım ve satım yapanlara belge zorunluluğu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini Yürüten Kişiler İçin getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu kapsamında Of Ticaret ve Sanayii Odası tarafından kurs açılıyor.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Of Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zırıh; Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 veya Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 için üyelerden talep toplama ve ön başvuru süreci başladığını belirterek sınava girmek isteyenlerin Odaya müracaat etmeleri gerektiğin ifade etti.

 

Genel Sekreter Zırıh’ın konuya ilişkin Basın Açıklaması;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtları alım satım işini yürüten kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmiştir.

 

Birliğimiz iştiraki olan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş tarafından Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve hizmeti verilmektedir.

 

Bugüne kadar Oda ve Borsalarımız işbirliğinde, 5 ana sektör ve 31 meslekte 30 bine yakın aday sınav ve sürecini yürüten TOBB MEYBEM, hizmet kapsamını genişleterek yeni alanlarda meslekte hizmeti vermeye başlamıştır.

 

Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için (Oto Galeri vb.) TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışması başarıyla sonuçlanmıştır. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere, bu iki meslekte akreditasyon denetimi başarıyla tamamlanmış olup Ağustos 2018 itibariyle ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanları için sınav ve hizmetine başlanacaktır.

 

TOBB MEYBEM tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde alınması gerekli Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 veya Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 için üyelerimizden talep toplama ve ön başvuru süreci başlamıştır.

 

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretiyle uğraşan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı sınavına girmek isteyenlerin Odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24