İkinci dönem Okul Güvenliği toplantısı yapıldı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesinde Kaymakam Fırat’ın başkanlığında mahalle muhtarları, daire amirleri, okul aile birliği başkanları ve okul müdürlerinin katılımıyla 2. dönem “Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

İkinci dönem Okul Güvenliği toplantısı yapıldı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Dönem öncesinde Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın başkanlığında mahalle muhtarları, daire amirleri, okul aile birliği başkanları ve okul müdürlerinin katılımlarıyla 2. dönem “Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

 

Of Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu; “İlçemizde 7190 öğrenci 550 kadrolu, 70 ücretli olmak üzere 620 öğretmen, 409 derslik, 27 okul, taşımalı eğitim gören 2331 öğrenci ve onları taşıyan 197 okul öğrenci servisi bulunmaktadır. Bakanlığımız öğrenci servislerine ve şoförlerinin eğitimine çok önem veriyor. Bu nedenle araç sürücülerine yönelik olarak 30 saatlik seminer verilecektir. Bu seminere katılmayan sürücüler seneye okul servislerinde şoförlük yapamayacaklar. Seminerde şoförlere; ilkyardım, iş sağlığı ve güvenliği, trafik eğitimleri verilecektir. Bunların yanında Emniyet Genel Müdürlüğü ile anlaşmalı olarak okullarımızda Okul Polisi görevlendirildi. Merkezdeki ve pansiyonlu okullarımızda İç İşleri Bakanlığımız tarafından 15 okulumuza özel güvenlik elemanı tahsis edilerek önemli hizmet sunulmuş oldu.   Uyuşturucu ile mücadele için ise Rehberlik Araştırma Merkezi seminerler vermektedir. Pansiyon, yurt ve kantinler ise sürekli olarak denetlenmektedir. Allaha şükürler olsun ki ilk dönemi kazasız belasız atlattık, inşallah ikinci dönem de bu şekilde geçer” ifadelerini kullandı.

 

Kaymakam Eyüp Fırat da ikinci dönemle ilgili beklentilerini ve değerlendirmesini yaptığı konuşmasında; “Bütün öğrencilerimiz bizim için önemlidir. Başlayacak olan ikinci dönem için de sorunsuz bir yıl olmasını temenni ediyorum. Tüm öğrencilerimize 2. Dönemde başarılar diliyorum. Değinmek istediğim bir diğer konu ise ülkemizde kapanan okullar konusudur.  Bu okullar ile ilgili MEB ilçelerde kaymakamlığa, illerde ise valiliklere teslim edilecektir. Bu okullarla ilgili muhtarlarımızın bizlere talepleri doğrultusunda bu okullar okuma yazma kursları veya okul öncesi eğitimi için kullanılacaklardır. Bu konunun yasalaşması yakında olacağını tahmin ediyorum. Olduktan sonra da ihtiyaca göre değerlendirilecektir” diye konuştu.

 

Kaymakam Eyüp Fırat’ın başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Tanju Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Saçkan, Of Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selim Sarı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir, Of İlçe Sağlık Müdürü Barış Çağlar, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ve okul müdürleri katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24