Hafızlıkta Trabzon Birincisi Ballıca’dan

Trabzon’da yapılan hafızlık bölge yarışmasında birinci olan Ballıca Kur’an Kursu öğrencisi Abdülhalik Özkoç, Ankara’da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasında Trabzon’u temsil edecek.

Hafızlıkta Trabzon Birincisi Ballıca’dan

Abdülhamit döneminde Medrese Eğitimi veren sayılı eğitim kurumlarından birine ev sahipliği yapan Ballıca, bugün de Kur’an-ı Kerim ve hafızlık eğitimiyle sadece Of’a değil, Mardin, Muş, Şırnak gibi doğu ve güneydoğu illerine de hafız yetiştiriyor.

 

1993 yılında diyanete bağlı olarak eğitim vermeye başlayan Ballıca Erkek Kur’an Kursu, 1998 yılında verdiği icazetin ardından 28 Şubat sürecinde eğitimine ara vermek zorunda kalmıştı.

 

12 HAFIZ MEZUN OLDU

2000’li yıllarda yeniden eğitime başlayan Ballıca Kur’an Kursu, düzenlediği 11.dönem icazet merasimi ile 12 hafız daha mezun etmenin mutluluğunu yaşadı.

 

468’i yüzünden ve 1268’i hafızlık olmak üzere toplam 1736 öğrenciye eğitim veren Ballıca Kur’an Kursu, 11 dönemde toplam 140 hafız mezun etti.

 

Kurs’ta hafızlık eğitiminin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veriliyor. Hafızlık eğitiminin yanı sıra açık lise ve örgün ortaöğretim eğitimleri de birlikte veriliyor. Yaklaşık 70 öğrencinin eğitim gördüğü Kursta 5 Kur’an Kursu Öğreticisi de görev yapıyor.

 

TRABZON BİRİNCİSİ OLDU

Ballıca Kur’an Kursu bu yıl başarısını taçlandırmanın mutluluğunu da yaşıyor. Kurstan bu yıl mezun olan Mardin Yeşilli nüfusuna kayıtlı Abdülillah Özkoç, Trabzon’da düzenlenen Hafızlık Bölge yarışmasında birinci oldu.

 

Özkoç, 26 Eylül’de Ankara’da yapılacak olan Türkiye Birinciliği yarışmasında Trabzon’u temsil edecek.

 

BAŞKAN BİLGİN KUTLADI

Başarıları nedeniyle Abdülillah Özkoç’u ve onu yetiştiren hocaları kutlayan Ballıca Kur’an Kursu Derneği Başkanı Emin Bilgin; “Kur’an Kursumuz bölgemizin en önemli eğitim merkezlerinden biridir. Modern yapısıyla, hoca kadrosuyla, sosyal donatı alanlarıyla öğrencilerimize her türlü imkanı sunuyoruz. Öğrencilerimiz de bizleri mahcup etmiyorlar. Düzenlediğimiz İcazet Merasimi ile 12 hafızımızı mezun ettik. Abdülillah Özkoç kardeşimiz bu başarımızı adeta taçlandırarak Hafızlık yarışmasında birinci oldu. İnşallah Türkiye finallerinde de Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil edecek. Kardeşimizi ve onu yetiştiren çok değerli hoca kardeşlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24