Hacıkerimoğlu; Başkanlık için arkadaşlarımı satamazdım

MHP Of İlçe Eski Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, yeniden oluşturulacak yönetim kurulu ile göreve atanması teklifine rağmen yönetim kurulundaki arkadaşlarını satmadığı için görevinden alındığını açıkladı.

Hacıkerimoğlu; Başkanlık için arkadaşlarımı satamazdım

Genel Merkez tarafından görevinden alınan MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, görevden alınması ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

 

Ülkü Ocakları ve İlçe Genel Sekreterliğinden başlayıp 30 yıldır davasına hizmet ettiğini belirten Hacıkerimoğlu, Of’ta 6.sırada olan MHP’yi son seçimlerde 2.parti konumuna getirdiğini ifade ederek, İl Yönetimi tarafından kendi başkanlığında oluşturulacak yeni yönetim kurulunda başkan olarak görev verileceğinin beyan edilmesine rağmen istifa etmediğini açıkladı.

 

İşte Hacıkerimoğlu’nun açıklaması;

Değerli dava arkadaşlarım, partimize gönül veren dostlarım ve çok değerli hemşerilerim

30 yılı aşkın zamandır gönül verdiğim davamda, inandığım değerlerden taviz vermeden hizmet etme gayreti içerisinde bulundum. Ülkü ocaklarından başlayıp, İlçe Genel Sekreteri olarak İlçe yönetim kurulunda devam eden siyasi hayatımın son 5 yılında da MHP Of İlçe Başkanı sıfatı ile görev almaktayım.


Hiç kimse kariyerinde bir yerlere muhakkak ki kolay gelmemiştir. İlçe Başkanı olmadan önce adaylığımı bile engellemek adına bir takım insanlar (maalesef ki bunlar partimizin içinden) partimden üyeliğimi silerek olası bir seçimi kazanmam halinde başkan olabilmemi engellemek adına Ali Cengiz Oyunları oynamışlardır. Hak ve adaletten şaşmadan vereceğim mücadeleyi devam ettirmek adına kendi bölgem dışında Samsun’un Salıpazarı ilçesinde partimize yeniden üyeliğimi yaptırıp hiçbir zaman oyunlarla bu yarışın dışında kalmamak adına mücadelemi verdim.

 

Sayın Genel Başkan Dr. Devlet BAHÇELİ tarafından, partimizin kuruluşunun 40. yıl dönümünde Türkiye genelinde 40 kişi tekrar partiye üyelik için Ankara’ya davet edilmiştir. Bu aciz kardeşiniz de davet edilen 40 kişi arasında yer almıştır. Bu davet, siyasi hayatımda sergilediğim değişmeyen duruşumun, davaya olan sadakatimin karşılığında Parti Genel Merkezimizin takdir edip beni çağırdığı ve siyasi hayatım boyunca onur duyacağım hadiselerden birisi olmuştur.

 

Tüm engelleme çalışmalarına rağmen Sayın Genel Başkanımız tarafından direkt olarak atanıp 2011 yılında MHP Of İlçe Başkanı olarak partime ve Of’a hizmet etmeye başladım. 2011 yılında yapılan seçim ile de Parti Başkanlığını oy çokluğu ile kazandık.

 

2011 yılından bugüne kadar ülkemizin ve partimizin geçtiği bu zorlu yolculukta, Of’ta Milliyetçi Hareket Partisi oy sıralamasında  6. parti konumundayken 2. Parti konumuna kadar taşımayı Rabb’im bize nasip etti. Bu başarıyı yakalamanın sırrında, parti ayrımı gözetmeksizin tüm Oflu hemşerilerimize aynı mesafede sıcak, samimi ve dostane davranmamız, hak bildiğimiz hiçbir şeyden taviz vermeden, partimizin temsilcisi olarak kendimizi ifade etmemizin etkisi olmuştur. Bu benim şahsi gayretim olmakla birlikte bana bu cesareti, üretkenliği sağlayan ve arkamda her zaman desteklerini esirgemeyen İlçe Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla birlikte bize oy veren vatandaşlarımız da bu başarının en büyük mimarlarındandır.

 

Biz bölgesel olarak bu başarıyı yakalamış olmamıza rağmen son yerel seçimlerde partimiz Türkiye genelinde arzu ettiği başarıyı yakalayamamıştır. Bu sonuçların akabinde partimizin içerisinde bir takım yeni lider arayışları belirmiş ve bunun gelişiminde Sayın Genel Başkanımız ve Partimizin MYK’sı tarafından Türkiye genelinde bu değişimden yana olan İl Başkanlıklarında yönetim değişikliği tasarrufunda bulunmuşlardır.

 

Bu değişimin yapıldığı Trabzon MHP İl Başkanı ve Yönetiminden bazıları benim görevimden istifa etmemi istediler. İstifanın ardından onların oluşturacağı bir yönetim kurulu ile çalışmak kaydıyla yine kendileri tarafından yeniden başkanlığa atanacağımı bana beyan ettiler. Bu göreve seçimle gelmiş bir başkan olarak, bana inanıp bu zor süreçte Yönetim Kurulu olarak görev almış ve ilçemizde yakalamış olduğumuz başarıda benimle birlikte emek harcayan yol arkadaşlarımı sadece İlçe Başkanı olarak kalabilmek adına bırakıp İl Yönetiminin belirlediği yeni yönetim kurulu ile çalışmak, önce kendime sonra inandığım davaya ihanet olacağına inancımdan bu teklifi kabul etmeyip istifamı sunmadan görevime devam ettim.

 

Şahsıma herhangi bir tebliğ yapılmadan, yerel basın aracılığıyla görevimden alındığım bilgisini öğrendim. Biz bu davaya kişilere bağlı olarak gönül vermedik, inandığımız davada ve ülküde, ülkemize ve milletimize hizmet adına bu yola başımızı ve benliğimizi koyduk.
Ben hak bildiğim davada, vatanımın ve milletimin her bir ferdine hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etmeye, bugüne kadar nasıl inandıysam ve yaşadıysam bundan sonra da her şartta ve zeminde bunu devam ettireceğimden hiç kim senin şüphesi olmasın.
Kamuoyunun bilgisine arz ederim.

 

Mehmet Emin HACIKERİMOĞLU

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim TURAN
İbrahim TURAN - 8 yıl Önce

Başkanım ben sizi her sabah kahvede kahvaltı ederken, her namaz vakti namaza giderken gördüm ve takdir ettim. Ne olursa olsun siz gönüllerde kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun. Hürmetler.

oflu
oflu - 8 yıl Önce

eminimki parasını pulunu davasında harcardı eli acık adam

OF
OF - 8 yıl Önce

OFDA MHP HANGİ SECİMLERDE 6. OLMUŞ ÖĞRENMEK İSTİYORUM TEŞEKKÜRLER

Selahattin ÇAKMAK
Selahattin ÇAKMAK - 8 yıl Önce

Trabzondan seni atayanlar,kulanıp çöpe attilar.Yaptığın ayak oyunları entrikalar yanında kaldı veselam...

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24