Dekan Demircioğlu öğrencilere tecrübelerini paylaştı

“Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’ta öğrencilerle buluşan Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. İsmail Hakkı Demircioğlu, tecrübelerini paylaştığı öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Dekan Demircioğlu öğrencilere tecrübelerini paylaştı

Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’un yetiştirdiği önemli değerler Of’ta okuyan lise öğrencileriyle buluşuyor. 

 

Projenin bu ayki konuğu Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. İsmail Hakkı Demircioğlu oldu.

 

En iyi okul eve yakın okuldur

Öğrencilere tecrübelerini paylaşan Demircioğlu, “Of’ta doğmuş ve buradan yetişmiş birisi olarak ilkokul yıllarımızdan beri çalışıp gayret gösterdik. İlkokulda başkan olmayı çok isterdim hatta bunun için öğrenci arkadaşlarım arasında propaganda bile yapardım. Onlara vaatlerde bile bulunurdum. Hayatınızda bir senaryonuz olsun ve onun aktörü olun. Başkalarının yazdığı senaryoda ancak figüran olursunuz. Hedefiniz olsun. Hedefiniz yoksa denizde pusulasız gemi misali nereye gideceğinizi şaşırırsınız. Bizim zamanımızda okulumuzda kütüphanemiz yoktu. Şehirden sipariş verdiğimiz gazete ve dergiler köy minibüsü ile geleceği saati dört gözle beklerdik. İlkokulda sobayı yakmak için evlerimizden odun getirir sobayı arkadaşlarımızla nöbetleşe yakardık. Benim diğer arkadaşlara göre avantajım ilkokulda evim okula yakındı. Aslında en iyi okul evin okula yakın okuldur. Öğretmen bilginin kaynağı açısından en büyük otoriteydi. Bugün ise bilgiye çeşitli şekillerde ulaşabiliyorsunuz. Lise hayatımda tarih dersine ilgim arttı. Tarih okumaya karar verdim. Hocalarımızın bizler üzerinde emeği çoktur. Onları her zaman saygıyla anmalı, onlara karşı vefalı olmalıyız. Üniversiteden mezun olduktan sonra da akademik hayata yöneltmeye karar verdim. Akademik hayat için İngilizce bilmek çok önemli olduğu için İngilizce ’ye önem verdim.  İngilizce’yi öğrenmiş olmak hayatımızda olumlu kırılma noktası oluşturdu ”  ifadelerini kullandı.

 

Biz ailemizin refahına da külfetine de taliptik

Öğrencilik yıllarında ailesine yardımcı olduğunu ve çay kesip sattığını ifade eden Demircioğlu; “Bizler ailemizin bütün işlerinde yardımcı olan; çay kesip satan, odun taşıyan köyde yapılması gereken her işi yapmaya çalıştık. Bizler sadece ailemizin refahına değil cefasına da taliptik. Üzülerek söylemek gerekir ki bugünkü gençler sadece ailelerinin refahına talipler. Hayatın zorluklarına karşı mücadele etmek için her alanda olmalısınız. Çok zeki olmanıza gerek yok. Herkesin ortalama bir zekâsı var. Önemli olan planlı ve çok çalışmak gerekir. İngiltere’de devletimizin verdiği bursla yüksek lisansımızı tamamladık. Çok yorulduk, zaman zaman buraya neden geldim diye kendime sordum. Fakat eğer o sabrı ve çalışmayı göstermeseydim. Bugün sizin karşınızda olamazdım. Bu çalışmalar sonucunda yeniden yapılanan Jandarma Teşkilatı için Sayın İçişleri Bakanımız bizi Ankara’ya davet ederek 15 Temmuz hain darbe girişiminin sonunda yeniden yapılanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde kurucu Dekanlık görevi tevdi edildi. Bizler de bu önemli görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. İnterneti kişisel gelişim için kullanın. Öğrendiklerinizi de öğrenemediklerinizi de yazın. Satranç oynayın ve zeki arkadaşlarınız olsun. Enerjinizi boşa harcayacak kişilerden uzak durun. Farklı şeyler yapın, mutlaka dil öğrenin. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine kendisine güvenen, başarılı olan herkesi bekliyoruz. 5 yıllık eğitim sürecinde bir yıl İngilizce hazırlık dört yılda akademik öğretim yapılıyor. Teğmen olarak mezun olunan okulumuzdan bundan sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneraller yetişecek”  dedi.

 

Albay Şen: iyi ki Trabzon’da görev yapmışım

Programa katılan Trabzon Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen de öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Albay Şen konuşmasında; Geleceğimizin teminatı olan siz değerli öğrencilerle olmak son derece mutluluk vericidir. Trabzon 17. Görev yerimdir. Diyebilirim ki on altı çalıştığım yere bedeldir. İyi ki Trabzon’da görev yapmışım, sizlerle buluşmuşum. İnşallah yeni sistemle jandarmaya gelecek personelin kalitesi de artar. Jandarma halkın içinde halkla beraber ola kanunlarla vicdani ve kanuni sorumluluğunu yerine getiren kolluk kuvvetidir. İyi ki Jandarma olmuşum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Sarıalioğlu; Oflu olmak hayata 1-0 önde başlamaktır

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; “Oflu olmak ayrıcalık değil insan olmak ayrıcalıktır. Oflu olmanın bir avantajı işinde hep önde, lider olmak, hayata 1-0 başlamaktır. Bilgili, donanımlı, ahlaklı ve çalışkan olmalısınız” dedi.

 

Kaymakam Fırat; Çok keyif aldım

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı teşekkür konuşmasında; “Çok anlamlı olan bu projede birbirinden değerli ülkemizin değeri olmuş Oflu hemşerilerimizi dinlemekten ben çok keyif alıyor ve istifade ediyorum. Değerli hocama ilçem adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu tarafından Prof. Demircioğlu’na plaket takdim edilirken İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da İlkokul diplomasını kendisine takdim etti. Kabahasanoğlu ayrıca Trabzon Alay Komutanı Halil Şen’e de bir plaket takdim etti.

 

Konferansa; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, İlçe Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24