Dede Başkan Hasan Çakır son yolculuğuna uğurlandı

Of’un Hayırsever İşadamlarından ve Ballıca Belediyesi’nin Eski Başkanlarından Dede Başkan olarak tanınan Hasan Çakır (90) Of’ta düzenlenen cenaze töreni son yolculuğuna uğurlandı.

Dede Başkan Hasan Çakır son yolculuğuna uğurlandı

Of’un Hayırsever İşadamlarından olan ve Ballıca Belediyesi’nin Eski Başkanlarından Dede Başkan olarak tanınan Hasan Çakır (90) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

 

İşadamları Salih Zeki Çakır ve Remzi Çakır ile Doktor Necati Çakır ve Seyfettin Çakır’ın babaları olan Hasan Çakır, yaklaşık 5 ay önce zatüre teşhisiyle Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

 

Uzun süre yoğun bakımda kalan Çakır, daha sonra İstanbul’a nakledilerek tedavisine burada devam ediliyordu. 16 Mayıs’ta hayatını kaybeden Başkan Çakır’ın cenazesi Of’ta düzenlenen cenaze töreninin ardından Ballıca Merkez Mahalle Yıldız Camii önündeki aile mezarlığına defnedildi.

 

Trabzon Müftüsü Osman Aydın’ın kıldırdığı cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Oktay Saral, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Ahmet Metin Genç, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Bakanı Mehmet Hakan Terzioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Milletvekili Aday Adayları, İl Müdürleri, Daire Amirleri, İş dünyasından çok sayıda isim, Of Esnafı ve kalabalık bir topluluk katıldı.

 

Hasan Çakır Kimdir?

1928 yılında Ballıca’da doğan Hasan Çakır İlkokulu köyünde okudu. Terzi mesleğinde uzun yıllar hizmet veren Çakır, daha sonra nakliyecilik alanında hizmet verdi. 2000-2004 yılları arasında Ballıca Merkez Mahalle Muhtarlığı görevinde bulunan Çakır, 2004 yılında Ballıca Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2004-2009 yılları arasında Ballıca Belediye Başkanlığı görevini yürüten Çakır, Hayırsever kimliği ile de ön plana çıktı. Ballıca Beldesine önemli hizmetler kazandıran ve çok sayıda Camii ve Kur’an Kursuna yardımda bulunan Çakır, ihtiyaç sahibi çok sayıda aileye ve öğrencilere de yardımlarda bulundu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24