Çarşıbaşı Camii meydanına kavuştu

Of Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde Ömerağa Bulvarı’nın bir kısmı araç trafiğine kapatılarak Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nin yan tarafına meydan yapıldı.

Çarşıbaşı Camii meydanına kavuştu

Of’un yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesinin en büyük camilerinden biri olan Of Çarşıbaşı Büyük Camii meydanına kavuştu.

 

Of Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Ömerağa Bulvarı’nın cami tarafındaki alanı araç trafiğin kapatıldı.

 

Alt yapısı ve yağmur suyu akarları yenilenen alanın parke ve kaldırım taşları da yenilenerek orta bölüm ağaçlandırıldı. Sokak aydınlatması da yenilenen alan, şadırvan ve minareleri yenilenen Çarşıbaşı Camine güzel bir bahçe oluşturdu.

 

Özellikle cenaze namazlarının kılınması esnasında trafiğin kilitlendiği alanda oluşturulan yeni alan hem cenaze namazlarının kılınması için geniş bir alan oluştururken vatandaşlara da geniş bir yürüyüş alanı oluşturdu.

 

Of’un ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden imkanları ölçüsünde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Şehrimizi daha güzel bir yapıya kavuşturmak için çaba harcıyoruz. Çarşıbaşı Camimizin de böyle bir alana ihtiyacı vardı. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından başlattığımız çalışmalar kapsamında camimize ve Of’umuza güzel bir alan oluşturduk. Oturma bankları ve çöp kutularımızı da yerleştirince halkımızın oturup dinlenebileceği, cenaze namazlarımızı rahatlıkla kılabileceğimiz bir alana kavuştuk. Of’umuzun ihtiyaçlarını gidermek adına imkanlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan çalışanlarımıza ve sabır gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Minarelerimizin yapımını ve şadırvanların yenilenmesini üstlenen Yeşilyurt Ailemize ve Cemal Amcamıza özellikle teşekkür ediyorum. Of’umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Çarşıbaşı Camii’nin tek olan minaresi kısa bir süre önce yıkılarak Yeşilyurt Ailesi tarafından Camiye iki adet minare yapılmıştı. Yeşilyurt Ailesi ayrıca Caminin ön bahçe zeminini, merdivenlerini, şadırvanlarını ve erkek ile bayan lavabolarını baştan sona yenilemişti.

 

Yenilenen minareleri ve şadırvanlarının ardından avlusunun da tamamlanmasıyla Çarşıbaşı Camii farklı bir güzelliğe kavuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24