Büyükşehirden 2017 yılında yollara 298 bin ton asfalt

Trabzon’un mahalle yollarını Trabzon halkına layık hale getirmek için yol çalışmalarına özel önem veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kendi tesislerinde 298 bin ton asfalt üreterek yollara serdi.

Büyükşehirden 2017 yılında yollara 298 bin ton asfalt

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kendi tesislerinde 298 bin ton asfalt üreterek yollara serdi.

 

Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında ayrıca kendi tesislerinde beton üreterek de yol betonlaması gerçekleştirdi. Bu kapsamda 31 bin 500 m3 yol betonlaması yapıldı. Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılında kendi tesislerinde çeşitli ebatlarda üreterek mahalle yollarına serdiği büz miktarı ise 8 bin 712 adet olarak gerçekleşti.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yol çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede yol seferberliğine 2017 yılında da devam ettiklerini belirtirken önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

 

Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından mahalle yollarını belirli standartlara kavuşturmak için seferberlik başlattıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, “Ülkemizin en uzun yol ağına sahip olan iliyiz. Bu kapsamda mahalle yollarımızı insanlarımıza layık hale getirmek için 4 yılda çok ciddi yatırımlar yaptık. 2017 yılında da kendi tesislerimizde 298 bin ton asfalt üreterek yollarımıza serdik. Program dahilinde 2018 yılında da yol çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Geçici çözümler yerine kalıcı çalışmalar yaparak uzun yıllar hizmet edecek yolları mahallelere kazandırdıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “2014 yılından günümüze mahalle yollarımızda çok önemli çalışmalar yaptık. Bu süre zarfında tamamladığımız çalışmalar olduğu gibi elbette henüz sahaya tatbik etmediğimiz çalışmalarda var. Hemşehrilerimden özellikle bilmelerini istiyorum ki, Trabzon’un hangi mahallesinin yolunun neresinde sorun varsa hepsinden haberdarız. Program dahilinde sırasıyla bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24