'Bitki Kütüphanesi' tamam, sırada 'Kök Müzesi' var

Trabzon Botanik bünyesinde hazırlanan “Bitki Kütüphanesi”ni denetleyen Gümrükçüoğlu, çok önemli bir kaynak teşkil edecek olan kütüphanenin açılışa hazır olduğunu söyledi.

'Bitki Kütüphanesi' tamam, sırada 'Kök Müzesi' var

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'te incelemelerde bulundu.

 

Trabzon Botanik bünyesinde hazırlanan “Bitki Kütüphanesi”ni denetleyen Gümrükçüoğlu, çok önemli bir kaynak teşkil edecek olan kütüphanenin açılışa hazır olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, çok yakın zamanda “Kök Müzesi”nin de açılışa hazır hale geleceğini ifade etti.

 

Trabzon Botanik'in het yönüyle Trabzon'a değer kazandırdığını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, bu önemli alanı her açıdan zenginleştirmeye devam ettiklerini ifade ederken şunları kaydetti: "Trabzon Botanik bünyesinde ihtisas kütüphanesi olarak bitki kütüphanesi oluşturduk. Bitki ile alakalı tüm konuları içeren kütüphanemiz bin 500 kitapla açılışa hazırlandı. Kütüphanemizde genel botanik, orman, bitki, toprak, bitki besleme, bitki hastalık ve zararlıları, şifalı bitkiler ile tarım ve hayvancılık konulu bölümler bulunmaktadır. Kütüphanemiz öğrencilere, araştırmacılara ve meraklılara sıcak ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Ayrıca çok yakın zamanda da kök müzesi açılışa hazır hale getirilecektir."

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24