Bayburtlular Of’ta buluştu

Of Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen gecede, Of’ta yaşayan Bayburtlular ile Bayburt’un önde gelenleri bir araya geldi.

Bayburtlular Of’ta buluştu

2009 yılında kurulan Of Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, düzenlediği 6. Geleneksel buluşma gecesinde Of’ta yaşayan Bayburtlular ile Bayburt’un yöneticilerini bir araya getirdi.


Geceye Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Eski Genel Başkan Abdurrahman Polattimur, Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Yaşar Erdoğan, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Bölgesel Amatör Lig (BAL) inde mücadele eden Bayburt Gurup Özel İdare Spor Futbol Takımı ve Teknik heyeti, Bayburt Taraftar Gurupları, Siyasi Parti İl ve İlçe yöneticileri, Belediye Başkan Adayları, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Of Sahil Gün Batımı Tesislerinde yapılan gecenin sunuculuğunu Faruk Atamer yaptı. Gece, Dernek Başkanı Âdem Atamer’in açılış konuşması ile başladı. Atamer konuşmasında; “6.sını düzenlediğimiz bu gecemizde tüm Bayburtlu ve Oflu hemşerilerimizle birlikte olmanın gururunu ve hazzını yaşamaktayız. Ayrıca Profesyonel lig özlemimizi bitirecek Bayburt Gurup Özel İdare Spor takımımız rakip Arhavi Spor’u deplasmanda 3-1 yenerek Şampiyonluğa daha da yaklaşmış ve bu coşku ve sevinci beraber yaşamamıza imkân verdikleri için, gecemize teşrif ettikleri için onlara da teşekkürler ediyor şampiyonluğun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan ise konuşmasında; “Birlikteliğin önem arz ettiği bu son dönemde Vatanın her karış toprağında Barbutlular olarak olduğumuz her yerde birer onur timsali olan hemşerilerimizin böyle geceler düzenlemesi ve beraberliği, aynı havayı teneffüs etmenin gururunu yaşıyoruz. Of Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği olarak İstanbul’da ki tüm Bayburtluların selamını getirdim ve herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Of Belediye Başkanı Murat Saral yaptığı konuşmada; “Bayburtlular ve Oflu hemşerilerimiz artık ortak akıl ile aynı düşünüp aynı hareket eden bir toplum olmuşlar ve gecelerini de beraber yaparak birlikteliklerini pekiştirmektedirler. Bayburt’tan bizleri onurlandıran herkese ve tüm Bayburtlu hemşerilerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Of – Bayburt artık ayrılmaz bir ikili gibidirler. Umarız hiçbir şey onların bu birlikteliklerini bozmaz. Bu gecemizde bizleri yalnız bırakmayan Bayburt Özel İdare Spor Takımına ve teknik ekibine hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Aslen Bayburtlu olan Yönetmen Cuma Uğurlu tarafından Of’ta çekimleri devam eden “61. BÖLGE” filminin tanıtım oyuncuları sahneye davet edilirken, filmin fragmanı katılımcılara izlettirildi. Dernek Başkanı Atamer, Yönetmen Uğurlu'ya Plaket takdim etti.

 

Bayburt Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan eğlence bölümünde Yöresel sanatçılar, Kemençe sanatçısı Önder Gider, Bayburtlu Sanatçı Bünyamin Oraç, Erdal Yalçıntaş ve Adnan Yılmaz sahne aldığı son bölümde Oflular ve Bayburtlular kol kola Bar ve horon oynadılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 10 yıl Önce

NİCE YILLARA , SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24