Başkan Sarıalioğlu, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltıda Trabzon ve Of’ta görev yapan basın mensuplarını ağırladı.

Başkan Sarıalioğlu, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltıda Trabzon ve Of’ta görev yapan gazete, TV ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Of Belediyesi Sahil Oğuzhan Restoran’da düzenlenen kahvaltıya TRT Trabzon Müdürü Sami Serdar Şişman, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Yusuf Turgut, Of Medya Derneği Başkanı Ahmet Muratoğlu, ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan basın kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile basın mensupları ve Belediye Daire Amirleri katıldı.

 

Gazetecilik mesleğinin uzaktan bakıldığında kolay gibi görünse de içine girildiğinde zorlukları olan bir meslek dalı olduğuna vurgu yapan Başkan Sarıalioğlu, gazetecilerin siyasileri ve yöneticileri uyarma ve eleştirme görevlerinin olduğunu da ifade etti. Bölgemizin ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Sarıalioğlu, dünyada ve Türkiye'nin etrafında can sıkıcı gelişmelerin olduğunu, hem bu can sıkıcı gelişmelerin hem de ülkemizdeki terör olaylarının 2017 yılında bertaraf edilmesi umudunu taşıdıklarını kaydetti.

 

Belediyelerin kış şartlarında, yaz dönemine göre daha çok kar ve yağmurla mücadele ettiğini, günü birlik yapılması gereken zorunlu hizmetlerin de sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, Of Belediyesinin 2017 yılında hayata geçireceği dört önemli projede ise sona doğru yaklaşıldığını anlattı.

 

Görevi başında yaşadığı aksiliklere vurgu yapan Başkan Sarıalioğlu, “Göreve ilk başladığımız yıl bir sel felaketi yaşadık ve 20 milyon TL hasar söz konusuydu. Ardından bir sel felaketi daha yaşadık orada da 5 milyon TL ilçemiz bir zarar gördü. Yaralarımızı sardığımız sırada bu kez ülkemiz bir darbe girişimi yaşadı. Hayat hızlı bir şekilde ilerlerken bir de kalp krizi geçirdim. Geriye dönüp baktığımda ne yaşanılırsa yaşanılsın, bizden desteğini esirgemeyen vatandaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu sayesinde önemli bir yol kat ettik” dedi.

 

İlçede yaptıkları yatırımlara değinen Başkan Sarıalioğlu, “Of’umuza Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi kazandırdık, Spor kompleksimizin ihalesi yapıldı, kısa sürede inşaatı başlayacak. İlçe stadyumunun olduğu alanda da yeni hastanemizi yapacağız. Eğitimin alanında da önemli yatırımlarımız oldu. Eğitimde alacak olduğumuz mesafeye çok önem veriyoruz. Hayırsever bir ailemiz tarafından 7 yıldız konforunda 150 yataklı kız yurdu yapılıyor. Yine bir başka hayırseverimiz de 80 yataklı akşam sanat okulu ve öğretmenevi yapacak. Yeni Hükümet Konağımız yapılıyor o da Eylül ayında teslim edilecek. Mahallelerimizdeki beton ve asfalt yol, taş duvar gibi çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir olmamızla birlikte mahalle sayımız artınca iş yükümüz de arttı. Çalışmalarımızı daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapabilmek için iş makinesi ve araç parkımızı yeniliyoruz. 180 kişilik ekibimizle Of halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Bir yandan Belediye Hizmet Binamızın tadilat çalışmalarını da sürdürüyoruz. Yatırımların toplam maliyeti 120 milyon TL civarında” ifadelerini kullandı.

 

Yapılması planlanan projelerden de söz eden Başkan Sarıalioğlu, “Of sahil dolgu alanı protokolü söz konusu, bu projeyle bağlantılı Karayolları ile birlikte hem kavşak çalışması hem de ilçenin girişin de güzel bir yatırıma imza atacağız. Yat limanı projemiz var, turizm tesislerini çoğaltacağız. İlçemizde yıllardır merak konusu olan sahildeki bina inşaatıyla ilgili de anlaşma sağlandı. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık 10 yıl üstüne ortaklığın sona erdirilmesi ile sorun ortadan kalktı. Şimdi tek kişiye kaldı. O da bir yatırımcı arıyor” ifadelerini kullandı.

 

Davetlerine icabet ettikleri için Gazetecilere teşekkür eden Başkan Sarıalioğlu, kendilerine günün anısına birer hediye takdim etti

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24