Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon basını ile bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Trabzon’daki basın çalışanlarını kahvaltıda ağırladı.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon basını ile bir araya geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Trabzon’daki basın yayın kuruluşlarının çalışanları ve basın mensuplarıyla Zorlu Grand Otel’de düzenlenen programda bir araya geldi.

 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de katıldığı programda Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgut Özdemir, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, gazetelerin imtiyaz sahipleri, basın mensupları ve medya kuruluşlarının çalışanları hazır bulundu.

 

Programda katılımcılara seslenen Vali Öz, 10 Ocak’ın hem çalışan gazeteciler hem de idareciler günü olduğunu hatırlattı. Konuşmasında Trabzon’un kadim bir kent olduğuna değinen ve Trabzon basını gibi geniş bir birikime sahip basın teşkilatının İstanbul dışında başka bir ilde olmadığını kaydeden Öz, “Bu salonda bulunan bu seçkin kalabalık bu gücün en önemli göstergesidir. Bu yönüyle baktığımızda bu gücümüzü şehrin kalkınması, gelişmesi, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının bütün birimleriyle beraber kamu kurumları, yerel yönetimler ve bütün toplum kesimlerinde yaşanması için bu güce, bu gücün basın yayın ilkeleri doğrultusunda doğru kullanılmasına ve bu gücün bu şehrin önceliklerine yönelik yönlendirilmesine hep birlikte ihtiyacımız var. Bu yönüyle baktığımızda bu birikimimizi kullanıyoruz, kullanmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

ÖZ: BASIN, KAMU KURUMLARI İÇİN BİR AYNA VE BİR KÖPRÜDÜR

Kamu kurum kuruluşları ve yerel yönetimler açısından basının önemine dikkat çeken Vali Öz, sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Basın kuruluşları kamu kurumları ve yerel yönetimler tarafından bir yönüyle bakıldığında bir aynadır. Bir yönüyle bir köprüdür. Bilgi akışının doğru yönlendirilmesiyle birlikte sorunların daha iyi çözülmesi, projelerin daha iyi yönetilmesi ve varsa eksik ve aksaklıkların düzeltilerek yola devam edilmesi için çok önemli mekanizmalardır ve bu toplumun gücünü ve geleceğe yönelik umutlarını yüksek tutan çok önemli bir değerdir.”

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, programda yaptığı konuşmada sözlerine basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek başladı.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: MESLEĞİNİZLE NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR

Basının günümüzde demokrasinin dördüncü gücü olduğunu hatırlatan başkan Gümrükçüoğlu, “Temel insan hak ve özgürlüklerini demokrasinin koruduğu ülkemizde güçler; yasama, yürütme ve yargı iken hayatından çok önemli fedakârlıklar yapan basın mensuplarının asıl oluşturduğu dördüncü gücün ne kadar önemli olduğunu tarihimiz göstermekte, günümüzde de görünmekte. Demokrasinin dördüncü gücü, temel insan hak ve özgürlüklerinin, ifade özgürlüğünün her zaman bizzat uygulayıcısı olan sizler, ülkemizde ve bütün dünyada demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesinin en önemli güçlerinden birisizsiniz. O bakımdan mesleğinizle ve yürüttüğünüz fedakârlıklarla ne kadar özünseniz azdır. Bütün kamu kurum ve kuruluşları sizlere yardımcı olmaya çalışırken, yerel yönetimler olarak bizim için ayrı bir özelliğiniz var. Sizlerle daha iç içeyiz. Sizleri daha çok seviyoruz ve herkesten daha çok saygı duyuyoruz. Bu münasebetle çalışan gazeteciler gününde sizleri mütevazi şekilde misafir etmekle onur duyuyoruz” dedi.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TÜM BİRİMLERİMİZİ TAKİP EDİN, İNCELEYİN

Gazetecilerin, belediyelerin bütün çalışmalarını yakından takip incelemesini istediklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Siz gazetecilerimizin her zaman belediyelerimizi kendilerinize daha yakın hissetmenizi, her çalışan birimi, her çalışma sahasında gelip bakıp inceleyip, her türlü bilgiyi isteyip paylaşmanızı da bekliyoruz ve istiyoruz. Toplumu aydınlatan sizlersiniz. Kamunun veya diğer tüm ülkenin görev yürütücülerinin toplumla irtibatını sağlayan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON BASINI İLE İFTİHAR EDİYORUZ

Konuşmasında Trabzon basınının basın ahlak ve ilklerini en iyi şekilde taşıdığına vurgu yapan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz sizlerle başka bir vesile ile de iftihar ediyoruz. Basın ahlak ilkelerini en iyi şekilde taşımanızla, insan hak ve özgürlükleri için gereken hassasiyeti göstermenizle ve bunun yanında ‘haber doğru yorum hürdür’ anlayışını bu şehre ve bütün ülkeye yaşatmakla gayret etmeniz münasebetiyle sizlerle gurur duyuyoruz… Ben bugün imtiyaz sahibi olan, gazetelerini büyük fedakârlıklarla yürütenlere ayrıca Trabzon adına teşekkür etmek istiyorum. Sebebi hakikatten büyük fedakârlıklarla sizlerin istihdamınızı sağlamaları, hem Trabzon’un basın özgürlüğüne katkıları ve hem de toplumla kamu kurum ve kuruluşlarının irtibatını sağlamakla maddi olarak bütün fedakârlıkları yapmalarıdır. Biliyorum ve yakından görüyorum ki basın yayındaki hayatlarını güçlüklerle ve sizleri istihdam ederek ve sizlerle birlikte omuz omuza sürdürüyorlar. İyi varsınız, başarılarınız daim olsun.”

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: 2015’TE 69 GAZETECİ GÖREV BAŞINDA ÖLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü buluşmasında basın mensuplarının yaşadığı acılara da dikkat çekti. “Böyle güzel bir mesleğin mensubusunuz ama oldukça üzücü sonuçlarla karşılaşan mesleğin mensuplarısınız” diyen Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak, “Merkezi Newyork’ta olan Gazeteciler Koruma Ajansı 2015 yılında 69 gazetecinin görevlerini yürütürken hayatlarını kaybettiğini rapor ediyor. Bu bir önceki yılda 61 idi. Ve yine 2015 yılında 26 gazetecinin de görevini yürütürken mi yoksa başka bir sebeple mi hayatını kaybettiği araştırılmakta. İşte mesleğin en üzücü, hepimize gazetecileri daha fazla korumak için her türlü tedbiri almamız gerektiğini hatırlatan, istenemeyen bir sonuç bu. Bu vesile ile görevlerini yürütürken hayatlarını kaybeden bütün gazeteler ve basın yayın mensuplarına veya emrihak vaki olup da bu dünyadan ayrılan bütün basın yayın mensuplarına Allah’tan (c.c.) rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ZENGİN’İN YÜRÜYEBİLMESİ ÇOK SEVİNDİRİCİ

Başkan Gümrükçüoğlu, geçirdiği beyin kanaması sonucu mesleğinden bir süre ayrı kalmak durumunda olan zorunda kalan Gazeteci Ali Zengin’in sağlık durumu hakkında da açıklamalarda bulunurken, “Bu arada bu çalışmalar vesilesi ile her zaman hastalıklarla karşılaşabilen basın mensuplarımıza da Allah’tan (c.c.) acil şifalar diliyorum. 2 yıl kadar önce serebral emboli hastalığı ile epey bir rahatsızlık süreci yaşayan Trabzonlu basın mensubu arkadaşımız Ali Zengin beyin bugünlerde artık yürüyebilmesi hepimiz için çok sevindiricidir. İnşallah Allah sağlığının daha da iyileşmesini nasip eder” diye konuştu.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BİZİ DENETLEMENİZ, BİZİ ÇOK SEVİNDİRİR

Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Son olarak belediyelerin, bütün kamunun her şeyini denetlemeniz, tenkit etmeniz, yazmanız, gerekirse bizi yorumlarınızda yerden yere vurmanız bizi sevindirir, bizi kamçılar, görevimizi hatırlatır ve hatalıysak hatamızı düzeltmemize neden olur. Onun için iyi ki varsınız diyorum. Trabzon adına şükranlarımı arz ediyorum. Başarılar diliyor gününüz kutlu olsun diyorum.”

 

ÖZDEMİR: BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir de 10 Ocak buluşmasında mesleğin sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederken, “Konumuzun ne olduğunu, mesleğimizin zorluklarımızın ne olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözüme kavuşması için sadece Trabzon basını olarak değil Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu olarak her alanda, her yerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada hep tanıdık yüzleriz ama bizim jenerasyonumuzun tanımadığı bir sürü genç arkadaşımız var. Arkamızdan genç bir ordu geliyor. Gazeteciler yıpranma payını geri aldı. İki yıldır basın kartı komisyonu toplanmıyordu. Geçen ay üst üste toplantılar yapıldı ve bu toplantılarda Trabzon’da 17 arkadaşımız sarı basın kartı alarak hem cemiyetimizi güçlü kıldılar hem de bu mesleğe profesyonel olarak ilk adımlarını attılar. Sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 7 yıldan beri geleneksel olarak bu organizasyonu sürdürüyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, basına verdiği katkılar içinde şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

SPOR YAZARLARI GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA FOTOĞRAFINI HEDİYE ETTİ

Trabzon Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkan Yardımcısı Celal Kadıoğlu da konuşmasında 10 Ocak’ın basın mensupları için bayram olmaktan uzaklaştığını ifade ederken, “Buna rağmen Sayın Başkan Gümrükçüoğlu’nun geleneksel hale getirdiği bu organizasyonla bizi bir araya toplamasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Başkanımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Kadıoğlu, TSYD adına Gümrükçüoğlu’na 2007’deki Karadeniz Oyunları ve 2011’deki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın logosu olan hamsi ile çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

 

Trabzon basınının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşması, protokol konuşmalarının ardından Trabzonlu gazetecilerin görev başında çekilmiş fotoğraflarından derlenen nostaljik slayt gösterisi ile devam etti. Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24