Baltacı Vadisi korumaya alınacak

Of’un üç vadisinden biri olan ve doğal yapısı bozulmamış tek vadisi olarak kalan Baltacı Vadisi’nin doğal yapısının korunması için vadi sakinleri harekete geçiyor.

Baltacı Vadisi korumaya alınacak

Sulaklı ve İyidere Vadileri ile birlikte Of’un üç vadisinden biri olan Baltacı Vadisi, doğal güzelliği ile dikkat çekiyor.

 

HES projeleri ve yol genişleme çalışmaları nedeniyle Sulaklı Vadisi ile İyidere Vadisi’nin doğal yapısı bozulurken Baltacı Vadisi üzerinde HES ve yol genişleme çalışması yapılmaması nedeni ile vadi doğal yapısını koruyor.

 

Uzun yıllar İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli kademelerde başkan ve yönetici olarak hizmet veren Hüseyin Ayaz, Baltacı Vadisi’nin doğallığının korunabilmesi için harekete geçti.

 

Vadi’nin Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Ayaz, Vadi’nin Koruma altına alınabilmesi için mahalle muhtarlarının da yöneticisi olduğu bir dernek kurmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Ömrünü STK’lara atadığını belirten Ayaz; “Uzun yıllardır İstanbul’da hem iş hayatımızı sürdürüyoruz hem de sivil toplum kuruluşlarına hizmet ediyoruz. İş hayatımızı artık çocuklarımıza devrettik. Onlar işleri yürütüyor. Bu vesile ile memleketimize daha çok zaman ayırmaya başladık. Aşağıkışlacık Mahallemizde başlattığımız yol genişleme çalışmalarında epey ilerledi. Belediyelerimiz, kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımızın destekleriyle önemli işler başardık. Şimdi biraz daha bölgesel çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Güzel bir vadimiz var. Diğer vadilerimiz HES’ler yüzünden doğal yapısını kaybetti. Biz Baltacı Vadimizi korumak istiyoruz. Bu doğal güzelliği gelecek kuşaklara sapasağlam bırakmak istiyoruz. Bu nedenle öncelikle bir dernek kurmayı amaçladık. İnşallah devamı ondan sonra gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24