Arıza’ya personel yok ama kesmeye var

Personel yetersizliği nedeniyle elektrik arızalarına yetişemeyen Aksa Çedaş, faturasını geciktiren vatandaşlara uyarı makbuzu bırakmaya ve ardından da elektriklerini kesmeye persoenel bulmakta zorlanmıyor.

Arıza’ya personel yok ama kesmeye var

Kar yağmaya başlayınca, hatta azıcık yağmur yağınca, hafif rüzgar esince ve neredeyse akşam olup hava kararınca elektriklerin kestiği Of’ta, vatandaşlar AKSA Çedaş’ın ilgisizliğine isyan ediyor.

 

Aksa firması tarafından satın alındıktan sonra işlerin bir türlü rayına oturmadığı Çedaş, akıl almaz uygulamaları ile vatandaşları çileden çıkartıyor.

 

Personel sayılarını yarıya düşüren ve araç sayılarını azaltan Aksa Çedaş, arızalara zamanında müdahale edemiyor. Bu yıl adeta kış mevsimin yaşanmadığı ve sadece bir gün kar yağışının yaşandığı Of’ta hala çok sayıda köyde elektrik sıkıntısı yaşanıyor.

 

Personel yetersizliği nedeniyle günlerce elektriksiz kalan köylerde sokak lambalarının çoğu yanmazken, birçok belde ve köyde sokak lambaları gündüz yanıp, akşam sönüyor.

 

Vermesi gereken hizmeti veremeyen ve insanları karanlığa mahkum eden Aksa Çedaş, sıra para tahsilatına gelince personel bulmakta zorlanmıyor.

 

Faturasını son ödeme gününde ödemeyen vatandaşların kapılarına giderek ihbar pusulası bırakan Aksa Çedaş, ödemenin yapılmaması üzerine 2.defa evlere giderek elektrikleri kesiyor. Bazen de elektrikleri kesmeden tamamen kasasına koyduğu kesme-bağlama bedelini tahsil edebilmek için makbuz düzenliyor.

 

Aksa Çedaş’ın akıl almaz uygulamalarına tepki gösteren vatandaşlar “günlerce elektriksiz kaldık. Gelip tamir eden olmadı. Hala birçok evde elektrik yok. Ama kış nedeniyle köyde oturmayan ve çok az miktarda elektrik tüketimi olan vatandaşların borçlarını ödememesi üzerine ekiplerini gönderip uyarı makbuzu bırakıyorlar. Vatandaşlar zaten burada değiller. Aradan bir hafta geçince bir kez daha geliyorlar. Bu kez de elektrikleri kesmeden kesmiş gibi makbuz düzenliyorlar. Böyle insafsızlık olmaz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed turan
ahmed turan - 11 yıl Önce

geçen yıl elektrik dalgalanmasından elektronik cihazlarım 2 defa yandı fakat şikayetimi bildirmek için aradığımda bir kalasla muhattab olacağımı tahmin etmedim.ofun içinde durum bu köyler daha vahim durumda.

aydın
aydın - 11 yıl Önce

aynen dediğiniz gibi katılıyorum

İBRAHİM TURAN
İBRAHİM TURAN - 11 yıl Önce

Buna müdahale edecek olan kimse kusur bakmasın ama Kaymakamlık ve Belediye yetkilileridir. Tabiki kanunen böyle bir yetkileri yok.Ama doğuda 10 yıl üzerine ihbarname gönderilirken burda ki dürüst vatandaşın suçu ne. Ondan sonra derler görevliye saldırdılar. Git konuş anlat buranın insan profilini. Çokmu zor. Anlayana

bayram eral
bayram eral - 11 yıl Önce

yokmu bunun caresi

SULEYMAN SARI
SULEYMAN SARI - 11 yıl Önce

BUNLAR ÇOK ŞIMARDI ÜLKENIN SAHIBI KENDİLERİNİ ZANNEDER GİBİ DAVRANIYORLAR.BUNLARA BÖYLE OLMADIĞINI DEMOKRATIK HAKKIMIZI KULLANARAK.ORGANIZE OLUP PROTESTO EDELIM.NERDE BU SIVIL TOPLUM KURULUŞLARI BUNLAR NE İŞ YAPARLAR.

görünen köy...
görünen köy... - 11 yıl Önce

zorunlu ihtiyaçlardan olan yol-elektrik-haberleşme hizmetlerinin özelleştirilmesinin yanlışlarış meyvelerini daha olgun verecek.yapılanın gerçekten bir rezalet olduğuna katılmamak halkımıza haksızlıktır.haberinize teşekkür ediyorum.inşallah ses getirir.

halit eral
halit eral - 11 yıl Önce

maalesef elektrik konusunda hizmetin en kötü yapıldığı yer burası. insanlar kapınıza gelip böyle oldu ve sorumlusu sizsisniz . gerekli yollara başvuracağız derlerse o zaman mı hizmet yapacaksınız. iş işten geçince . ama bunun hesabı sorulur demedi demeyin.insana hizmet konusunda çığır açılıyor ama siz orta çağda kaldınız. yazık

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24