8.sınıf öğrencileri LGS için ter döktü

Of’ta düzenlenen LGS’de Of ve Hayrat’ta eğitim gören 8.sınıf öğrencisi 436 öğrenci, yüzde onluk dilime girebilmek için ter döktü.

8.sınıf öğrencileri LGS için ter döktü

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin Fen Liselerine ve Proje okullarına yerleşebilmesi için yapılan Liselere Giriş Sınavı, 1 Haziran Cumartesi günü yapıldı.

 

Of ve Hayrat’ta eğitim gören 8.sınıf öğrencisi 436 öğrencinin ter döktüğü sınav, Of Merkez İsmail Yıldırım İlkokulu ile Of merkez Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nda yapıldı. Toplam 26 salonda yapılan sınavda 60 idareci ve öğretmen görev aldı.

 

İki ayrı oturumda gerçekleştirilen sınavda 09.30’da başlayan 1.oturumda öğrenciler Sözel Bölüm sorularını yanıtladı. Türkçe’den 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 10 ve Yabancı Dil (İngilizce)’den 10 olmak toplam 50 soruya yanıt arayan öğrencilere 75 dakikalık süre verildi. 10.45’de sona eren ilk oturumun ardından 45 ara verilen sınavda okul bahçelerine çıkan öğrencilere dinlenme fırsatı buldular.

 

11.30’da başlayan 2.oturumda öğrenciler Sayısal Bölüm sorularını yanıtladılar. Fen ve Matematikten 20’şer sorunun yer aldığı sayısal bölümde öğrencilere 80 dakika süre verildi. Sınav 12.50’de sona erdi.

 

Özellikle Matematik sorularında zorlanan öğrenciler, sözle bölüm sorularının kolay olduğunu, sayısal bölüm sorularının ise zor olduğunu ifade ettiler.

 

Sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Sınavımızın öğrencilerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sonuçlar öğrencilerimizi ve ailelerini mutlu eder. Of ve Hayrat’ta eğitim gören 436 öğrencimiz, Of’umuzda sınava girdi. Sınav 2 okulumuzda yapıldı. Sınavlarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Sınavda görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu ile Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, sınav yapılan okulları ve salonları gezerek sınav hakkında komisyon başkanları ve sınav görevlilerinden bilgiler aldılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24