15 Temmuz’un 2.yılında şehitler rahmetle anıldı

Of’ta düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne katılan çok sayıda vatandaş, hain darbe girişimini bir kez daha lanetlerken canlarını feda eden şehitlerini ise rahmetle andı.

15 Temmuz’un 2.yılında şehitler rahmetle anıldı
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde saat 21.30 sularında hain FETÖ örgütüne mensup bir grup asker tarafından İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nün ulaşıma kapatılmasıyla başlayan ve Türkiye’nin en uzun gecesinin yaşandığı Darbe Girişiminin ardından 15 Temmuz, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlanıyor.

 

Etkinlikler kapsamında Şehit kabirleri ziyaret edilerek ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dua edildi. Of Çarşıbaşı Camii’nde Hatmi Şerif okunarak Şehitlerin ruhlarına ithaf olundu.

 

15 Temmuz Gecesi programında ise Of Çarşıbaşı Camii’nde kılınan akşam namazı çıkışında cami önünde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde pankart ve dev bayrak eşliğinde belediyeye kadar yürüdü.

 

Havanın gün boyu yağmurlu olması nedeniyle Belediye Meydanında yapılması planlanan program, Belediye Konferans salonunda yapıldı.

 

 

 

 

 

Etkinlikler kapsamında Of Çarşıbaşı Camii’nde düzenlenen programda Merkez Zehra Hatun Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Hatmi Şerif okundu. Hatim programı, Of Müftüsü Recep Onat’ın yaptığı hatim duası ile sona erdi.

 

Şehitler Hüsnü Uyan, Ekrem Ekşi ve Necmi Çakır’ın kabirleri ziyaret eden Kaymakam Eyüp Fırat, Başkan Salim Sarıalioğlu ve protokol üyeleri şehitlerin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua yaptılar.

 

15 Temmuz Gazisi Selahattin Ayyıldız’ı da evinde ziyaret eden Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve beraberindekiler, Ayyıldız ailesi ile bir süre sohbet ettiler.

 

Etkinliklerin final programı 15 Temmuz akşamı yapıldı. Of Çarşıbaşı Camii’nde kılınan akşam namazı çıkışında cami önünde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde “Bu topraklar çok hain gördü, bu millet onları tarihe gömdü” pankartı ve dev bayrak eşliğinde yürüyüşe geçti.

 

“Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları ve Tekbirler eşliğinde Barbaros Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden belediye meydanına kadar yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlar, belediye meydanında sloganlar eşliğinde dev bayrağı sergilediler.

 

Havanın gün boyu yağmurlu olması nedeniyle Belediye Meydanında yapılması planlanan program, Belediye Konferans salonunda yapıldı.

 

Belediye girişinde açılan 15 Temmuz Şehitlerinin görselleri sergisini inceleyen vatandaşlar, 15 Temmuz Anı Defterine de anılarını yazdılar.

 

Salonda düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Of Çarşıbaşı Camii Müezzini Ömer Tellioğlu Hocanın Kur’an-ı Kerim okuduğu programda Of Müftüsü Recep Onat tüm şehitlerimiz için Dua yaptı.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın konuşmalarıyla devam eden programda 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında hazırlanan film ve marşlar katılımcılara sunuldu.

 

Öğrencilerin 15 Temmuz’la ilgili şiirler okuduğu program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Programa Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıaloğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Arıkan, Garnizon Komutanı, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve Of halkı katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24