15 Temmuz Of’ta yeniden yaşatıldı

15 Temmuz, 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz Of’ta yeniden yaşatıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin birinci yılı ülke genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü adıyla kutlanan etkilikler kapsamında Of’ta 15 Temmuz yeniden yaşandı.

 

Akşam Namazının Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde kılınmasıyla başlayan etkinlikte, Cami çıkışında cami önünde toplanan protokol ve halk, Barbaros Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden yürüyerek belediye meydanına ulaştı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Müftü Recep Onat’ın yaptığı duanın ardından Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Kaymakam Eyüp Fırat günün önemine binaen birer konuşma yaptılar.

 

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda İmam Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve İlahiler okundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaptığı konuşma alandaki sahnede kurulan dev ekranla vatandaşlara canlı olarak ilettirildi.

 

Yoğun bir katılımın yaşandığı programda Çaykur Çay Fabrikaları tarafından kurulan stantla katılımcılara çay ikramı yapıldı.

 

Saat 00.13’te Ömer Tellioğlu hocanın canlı olarak okuduğu salanın ardından program geç saatlere kadar Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

 

Program Sabah Namazı’nın Çarşıbaşı Büyük Camii’nde kılınmasıyla sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24