Muhtar dediğin, mahallenin gözü-kulağı olmalı

Muhtarlık devlet örgütümüzün en eski ve köklü kurumudur. Seçimlerle belirlenen, yerel yönetim şeklidir. Devletimizin en küçük fakat en değerli yapı taşı muhtarlık.!
Sorunlar yumağına dönen ve bu durumdan oldukça yakınan Sürmene Yeniay mahalle sakinleri bu duruma tepkililer. Gerek belediye başkanlarının gerek muhtarların sadece seçim zamanı hatırladıklarını ve kendilerini bir zamandan sonra muhatap almadıklarını söylediler.
Seçim zamanı kendilerini ziyaret eden belediye başkanlarının ve muhtarlarının verdikleri vaatleri yerine getirmediğini söyleyen mahalle sakinleri, “Bizleri seçimden seçime hatırlıyorlar. Ne uğrayanımız var ne de derdimizi dinleyen birisi var.
Bize gelip de bir sıkıntınız var mı diyen yok. Çamburnu çöplüğünden gelen kötü kokulardan dolayı ve yaz aylarında aşırı sinek saldırısından mahallede duramıyoruz. Ve mahallemizde ilaçlama da yok.
Böyle bir rezillik olmaz, böyle bir sorumsuzluk hiçbir yerde yok. Bu mahalleye hiç sahip çıkılmıyor.
Mahalle muhtarıyla konuşuyoruz, gidin derdinizi belediyeye anlatın diyor. Yanmayan sokak lambalarımız, çok sık kesilen sularımız .
Mahallemize bu zamana kadar bir çivi bile çakılmadığını, yollara bir taş dahi konmadığını söyleyen Çok, duyan yok.
Hizmet ürettiğini iddia eden belediyemiz nerede? Çalışmalarından biz niye haberdar olamıyoruz. Mahallemizde Çevre temizliği denilen bir hizmet hiç görmedik. Belediye elamanları mahallemize zoraki çöp almanın dışında hiç uğramıyor. Vatandaş kendi temizliğini kendisi yapıyor.
Mahallemizde başıboş köpeklerin dolaşması halkımızı tedirgin etmektedir. Özetle; hem belediyemiz, hem varlığı ile yokluğu belli olmayan muhtarımız bu konuda da yetersiz kalmaktadır. Hâl bu iken, niye muhtar var ve neyin karşılığında devlet bu insanlara maaş verir merak konusudur.! Ayser ÖZBAKIR
YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24