Mehmetçik “Barış Pınarlarını” açmaya hazır

 

Cumhuriyetle birlikte paradigma değişikliği ile güvenlik anlayışımızda önemli değişimlere gitti Türkiye. Buna paralel olarak yıllarca kendi içine çekilerek sınır güvenliğini sağlamaya çalışmıştır Türkiye. Bu öyle hale gelmiştir ki sınırlarını koruyamayan gitgide geriye çekile çekile kendi içinde bile şehirlerini koruyamaz, şehirlerini terör örgütlerine bırakır hale gelmiştir Türkiye. Son yıllarda elde ettiği siyasi, sosyal, ekonomik ve teknolojik güç sayesinde kendi ayaklarının üzerinde durma gayreti içine girdi Türkiye. Bunun sonucunda yıllarca boş bırakılmış, gereği gibi mücadele edilmemiş güvenlik politikalarından vazgeçilerek proaktif, dışa dönük sınır güvenlik anlayışına dönmeye başlamış Türkiye.

 

Türkiye ham hayallerle ayakları yere değmeden, hamasi söylemlerle gücünü ve çevresini tanımadan yapmış olduğu açıklamalar ve eylemlerle  “Suriye Meselesi” diye bir meselenin içine buldu kendini. ABD’ye güvenmenin, Rusya’yı karşısına almanın bedelini çok ağır ödedik ülke olarak. 3 buçuk milyon üzerinde Suriyeli göçmeni yıllarca koruyup, kollayıp bakmak zorunda kaldık. Türkiye artık maddi ve manevi olarak bu yükü taşıyamadığını, adeta tükendiğini son yıllarda sürekli olarak dillendiriyor. Bıçak kemiğe dayandı. Suriyelilerin artık Suriye topraklarında olması gerektiğini her platformda söyleyip bu yolda son noktası konuldu. Türkiye “Barış Pınarları” adı altında yeni bir sınır ötesi harekât ile büyük bir mücadeleye hazırlanıyor. “Barış Pınarları” harekatı için  planlanan güvenli bölge oluşturma yolunda asker ilk emri bekliyor. Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin. Muzaffer eylesin. Gerçekten zor ve uzun yıllara sirayet edecek bir harekât. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olması gereken anları yaşıyoruz. İçerideki nifak hareketlerine müsaade edilmemeli tek ses tek nefes olmalıyız.

 

Harekâta karşı kimin dost, kimin düşman olduğunu açıklamalardan anlıyoruz.  Şayet Türkiye beklenenden daha başarılı olursa destek verenler bile bir süre sonra karşımızda olacağını şimdiden bekleyelim. Tarihin her döneminde bu bölgede yer alan Türk Milleti varlığını her daim seferlerle korumuştur. Bu harekât aslında tarihi gerçeklikle örtüşen, Türk Milletinin fıtratına uygun bir harekâttır. Allah adaletten, mazlumların sesi olmaktan ve doğru yolda gitmekten askerimizi ayırmasın. Allah askerimize zafer, milletimize huzur versin. Milletimiz için pusuda bekleyen harici ve dâhili düşmanların yüzünü güldürmesin.

 

Türkiye son günlerde içeride terör örgütüne karşı gerek örgütün üst düzey gerekse militanlarına karşı yaptığı nokta atışı operasyonlarla içerideki terörü minimize ederek devlet içerisinde tek sesle büyük bir sefere çıkıyor. Rabbimizden ordumuza zafer, milletimize huzur ve afiyet diliyoruz. Bu sefer öyle anlamlar içeriyor ki sonuçları itibariyle bölgenin kaderinde önemli değişikliklere yol açacaktır. Türkiye’ye her şeyiyle önemli kapılar açacak bu harekât için ilk tepkilere bakıp şaşırmayacağız, onları üzdüğümüz müddetçe doğru yolda olduğumuzu anlayacağız. Allah Türk’e yar olsun. Turan eller var olsun.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ömer faruk çakır
ömer faruk çakır - 4 yıl Önce

1.ve 2.paragraf ayrı ayrı değerlendirmeye ve düşünmeye tabidir.kalemine sağlık..

banner81

banner22

banner21

banner24